JEDINI ROM IZ SELA

POKUŠALI UBITI ROMA (33) DOK JE VOZIO DJEVOJKU U ŠKOLU Postavili zasjedu, bacili bombu, pa otvorili paljbu

Njegovi rođaci, Udorovići i Hamići uvjereni su da Nenad nije stradao nesretnim slučajem

NOVO 10:54 - Pred općom bolnicom Karlovac trenutno je 28 pripadnika romske nacionalne manjine iz Skakavca, redom rođaka, bratića i stričeva stradalog Nenada Amića (33), koji čekaju vijesti o Nenadu koji je u obradi na Hitnom prijemu karlovačke bolnice.

Njegovi rođaci, Udorovići i Hamići uvjereni su da Nenad nije stradao nesretnim slučajem već da mu je pripremljena sačekuša.

- Jedini je Rom u tom srpskom selu, a zapravo i nije Rom, nego Hrvat kao što smo i svi mi Hrvati, a i većina nas se tu borila u ratu. Jutros je naš Nenad vozio, kao i svako jutro, svoju djevojku Željanu u školu u Karlovac, jer je ona još uvijek srednjoškolka. Prije njega istim putem prošla su dva automobila. Prvo je prošla jedna žena koja je vozila djecu te je naišla na prepriječenu granu na cesti. Izašla je iz vozila, maknula granu i nastavila putem dalje. Nakon nje naišao je drugi muškarac i dogodilo se isto. I on je prepriječenu gradnu maknuo s puta. U trećem vozilu bili su Nenad i Željana. I on je naišao na granu, izašao iz vozila i pokušao ju maknuti, ali mu je iz žbunja netko bacio bombu. Željana ga je uspjela uvući u vozilo i odvesti. Tamo nema signala za mobitel i nije mogla pozvati pomoć. Rekla nam je da je za njima pucano iz vatrenog oružja - pričaju nam zabrinuti Nenadovi rođaci koji se boje se da bi se eksplozija mogla prikazati kao nesretni slučaj uzrokovan kakvom minom zaostalom iz rata. Uvjereni su da je na Nenada Amića zapravo izvršen atentat.

-----------------------------------------------

09:28 KARLOVAC - U Gornjem Sjeničaku kraj Karlovca u eksploziji je ranjen 33-godišnji muškarac Nenad, kojeg mještani zovu Čičak. Okolnosti nesretnog slučaja nepoznate su još i policijskim istražitreljima koji na mjestu događaja obavljaju očevidi i prikupljaju informacije.

Policijskim trakama ogradili su šumoviti predio uz makadamski seoski put gdje mještani navodno spaljuju smeće i odlažu otpad.

Od mještana doznajemo da su oko 7 sati začuli snažnu eksploziju, pa se pretpostavlja da je, do sada nepoznata eksplozivna naprava teško ozlijedila nesretnog Nenada.

Je li muškarca ozlijedila neka odbačena eksplozivna naprava, možda zaostala iz Domovinskog rata, s obzirom da je područje bilo pod okupacijom, ili mu je pak podmetnuta, utvrdit će policija.

Od mještana doznajemo da je ozlijeđeni Nenad pripadnik romske nacionalne manjine koji je došao živjeti kod njihove sumještanke Željane P., a s mladim parom živjela je i Željanina majka, u dobrim obiteljskim odnosima.

- Nenad je bio dobar čovjek i nikada s njime nismo imali problema, ali smo imali problema s njegovim prijateljima romima koji su zbog njega često dolazili u selo. Ne znamo je li sve to skupa nesretni slučaj ili ga je netko htio ubiti - pričaju nam šokirani susjedi još uvijek pod dojmom bolničkih i policijskih sirena koje su rano jutros odzvanjale zabačenim banijanskim selom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:14