WTA KOPENHAGEN

Martić ispala u polufinalu, Wozniacki prejaka

 AFP

Kao i lani, Petra Martić je zaustavljena u polufinalu WTA turnira u danskom Kopenhagenu. Ovaj puta je bolja bila domaća predstavnica i 1. nositeljica Caroline Wozniacki sa 6-3, 6-2.

Identičnim rezultatom kao i prije dvije godine na istom turniru nekadašnja prva igračica svijeta, a sada 6. na WTA ljestvici, izborila je finale lako pobijedivši najbolju hrvatsku tenisačicu. Dominirala je Wozniacki u svim segmentima pa pobjeda nije niti u jednom trenutku dolazila u pitanje.

U prvom setu se Martić držala do 3-3, a onda je domaća uzdanica brzo otišla na 6-3. U drugoj dionici Dankinja je bila još preciznija realiziravši obje prilike za obrat, dok Hrvatici nije pružila niti jednu šansu za oduzimanje početnog udarca, a sve je bilo gotovo za jedan sat i osam minuta igre.

Bio je ovo treći međusobni ogled Wozniacki i Martić, a sva je tri dobila danska tenisačica. Svi su mečevi igrani na tvrdim podlogama, a zadnja dva upravo na turniru u Kopenhagenu. Petra Martić može svakako biti zadovoljna nastupom u glavnom danskom gradu gdje je ponovila lanjski uspjeh ulaskom u polufinale kao jedina nepostavljena igračica među četiri.

Wozniacki će u finalu snage odmjeriti s Njemicom Angelique Kerber koja je bila još uvjerljivija u svom polufinalu porazivši Srpkinju Jelenu Janković s glatkih 6-2, 6-1. Njih dvije već su se dva puta sastajale, a oba je puta bolja bila Wozniacki.

WTA Barcelona: Cibulkova i Errani pomele protivnice u polufinalu



Slovakinja Dominika Cibulkova prepustila je Rumunjki Sorani Cirstei samo dva, a Talijanka Sara Errani Španjolki Carli Suarez Navarro gem više u polufinalnim susretima WTA turnira tenisačica u Barceloni...

Dvije nositeljice opravdale su svoj status na 220.000 dolara vrijednom turniru koji se igra na zemljanim terenima u katalonskoj prijestolnici. Treća nositeljica i 17. tenisačica na WTA ljestvici, Cibulkova, koju je donedavno trenirao hrvatski Davis Cup izbornik Željko Krajan, nadigrala je Cirsteu 6-1, 6-1, dok je Suarez Navarro sedmoj nositeljici Errani uspjela uzeti jedan gem više u drugom setu za konačnih 6-1, 6-2.

Do sada su se Cibulkova i Errani sastajale šest puta, a uspješnija je Slovakinja s četiri pobjede. No, u jedinom meču na zemljanoj podlozi slavila je Errani.

WTA Barcelona, polufinale:

Cibulkova (3) – Cirstea 6-1, 6-1

Errani (7) – Suarez Navarro 6-1, 6-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:01