TRAGIČAN KRAJ

FOTO: UPLAŠENI SRNDAĆ ZALUTAO U CENTAR GRADA Zapetljao se u ogradu, ozlijedio i iskrvario

Oko podneva srndać je protrčao centrom Varaždina, Trgom kralja Tomislava. Veterinari iz varaždinske Veterinarske stanice uspjeli su ga uhvatiti sat vremena kasnije kod jednog trgovačkog lanca na izlazu iz Varaždina, a obzirom da je ozlijeđen pružiti će mu pomoć u ambulanti
Varazdin, 180314.Oko podneva srndac je protrcao centrom Varazdina, Trgom kralja Tomislava. Veterinari iz varazdinske Veterinarske stanice uspjeli su ga uhvatiti sat kasnije kod jednog trgovackog lanca na izlazu iz Varazdina, a obzirom da je ozlijedjen pruziti ce mu pomoc u ambulanti.Na fotografiji: lov na srndaca.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Zeljko Hajdinjak / Cropix

VARAŽDIN - S proljetnim vremenom u Varaždin su organizirano počeli stizati i brojni turisti, a lijepo je vrijeme u barokni centar Varaždina u utorak oko podneva privuklo i jednog srndaća čiji izlet ga je međutim koštao glave. U strahu od automobila i ljudi zapetljao se naime u ogradu i na taj si način nanio ozljede zbog kojih je iskrvario i uginuo.

Srndać je oko podneva stigao iz smjera rijeke Drave te je prošetao Kukuljevićevom ulicom i centralnim varaždinskim Trgom Kralja Tomislava i zatim se trčećim korakom udaljio kroz Gundulićevu ulicu, Trg Slobode i vrlo prometnu Zagrebačku ulicu. Građani su o tome obavijestili policiju i djelatnike Veterinarske stanice Varaždin koji su srndaća uočili kod Gradskih bazena u Zagrebačkoj ulici gdje se prestrašena životinja zapetljala u ogradu. Na žalost, pritom si je nanio ozljede zbog kojih je iskrvario i uginuo.

- Uspjeli smo ga uhvatiti mrežama no, na žalost, više mu nije bilo pomoći. Ozljede su mu bile preteške i iskrvario je i uginuo - rekli su nam u Veterinarskoj stanici Varaždin.

Na izlet u centar Varaždina natjerali su ga najvjerojatnije psi zbog kojih je u paničnom strahu pobjegao u smjeru Varaždina, a u Veterinarskoj stanici upozoravaju da je riječ o potencijalno opasnoj situaciji i za ljude i njihovu imovinu.

- Srndaći su krasne životinje ali mogu biti opasne. Ovaj spomenuti je imao i rogove i mogao je i napasti čovjeka i nanijeti mu teške ozljede, a mogao je prouzročiti i štetu na automobilima, staklenim izlozima i drugoj imovini. Kad smo ga pronašli bio je totalno izbezumljen, nije uopće reagirao ni na hranu i bio je izuzetno agresivan i uhvatiti smo ga mogli tek mrežama što dovoljno govori o opasnosti situacije - zaključuju u Veterinarskoj stanici Varaždin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:48