PRONAŠAO IZLAZ

Dino Rađa nakon sedam godina napušta kormilo Splita, Ilija Naletilić preuzima klub!

U ponedjeljak će biti održana klupska Skupština na kojoj će Dino Rađa ključeve Gripa predati Iliji Naletiliću, koji je već dugo godina neslužbeni klupski mecena
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. srpanj 2010. 13:04

Nije bio sedam godina u Tibetu kao Brad Pitt u filmu, ali nema sumnje da se Dino Rađa ponekad osjećao kao isposnik proteklih sedam ljeta na Gripama koliko je bio predsjednik Splita CO. Isposnik, a posljednjih nekoliko godina najčešće prosjak koji je kucao na mnoga vrata kako bi pronašao spas za klub.

Bez obzira na igračku karizmu, karijeru jednog od najvećih hrvatskih košarkaša Dino Rađa kao predsjednik nije uspio zaustaviti survavanje kluba u ponor. Puno njih će reći da je on jedan od najzaslužnijih što je uopće došlo do toga da je Split CO “izvanredan deseti u hrvatskoj košarci”, pritom bez ikakve perspektive u bližoj budućnosti te s računom koji je najčešće prazan.

Uglavnom, tom vremenu došao je kraj. Neki će s veseljem zapljeskati, nekima će biti žao. Dino Rađa konačno je uspio pronaći model izlaska iz kluba, ali tako da ga ostavi u dobrim rukama i da osigura nekakvu, plodonosniju suradnju s Gradom Splitom. U ponedjeljak će biti održana klupska Skupština na kojoj će Dino Rađa ključeve Gripa predati Iliji Naletiliću, koji je već dugo godina neslužbeni klupski mecena.

Kolika je njegova krivnja što je Split CO tu gdje jest? Objektivno, ne prevelika. Dovoljno je osvrnuti se po Splitu i vidjeti kakvo je stanje u sportu koje posrće na svim frontama bez kune na računu. Ostat će mu zadovoljstvo da više nitko neće pratiti njegov Tour of the World motorom.

Linker
09. lipanj 2024 02:31