POSVETA 'TRENDŽI'

PERKOVIĆ: I Ivančić bi bio ponosan na mene!; VLAŠIĆ: Želim u Zagrebu opet napasti svjetski rekord...

Piše: HinaObjavljeno: 03. rujan 2014. 01:29

Nakon što je na europskom prvenstvu u Zürichu osvojila broncu, Ana Šimić je na Hanžeku priželjkivala skok preko dva metra. Na koncu se morala zadovoljiti s preskočena 193 centimetra, ali i prvom pobjedom u Zagrebu. Druga je s istom visinom bila Blanka Vlašić, dok je treće mjesto također sa 193 cm zauzela Poljakinja Kamila Lićwinko.

- Sretna sam zbog pobjede, premda sam se nadala većim visinama. Nažalost, padala je kiša i bilo je hladno pa je bilo teško očekivati bolje rezultate. Sigurna sam kako bi bio bolji rezultat da nije bilo kiše i hladnoće, rekla je Ana.

Ana će ove sezone nastupiti još na Kupu kontinenata u Marrakechu kao predstavnica Europe, nakon čega slijedi zasluženi odmor. - Mogu biti prezadovoljna ovom sezonom. Osvojila sam medalju na EP-u, bila druga u Dijamantnoj ligi, stvarno se ne mogu požaliti, zaključila je.

Blanka Vlašić se nakon tri godina vratila na Hanžek osvojivši drugo mjesto sa 193 cm. - Super sam se osjećala i šteta što je bilo tako ružno vrijeme. Bila sam spremna za dobar rezultat. Nažalost, nakon trećeg skoka sam osjetila kako mi tonus i eksplozivnost padaju, nisam uspjela zadržati toplinu.

Vlašić je otkrila kako se mazala s kremom kako bi zadržala toplinu, no pad na mokru strunjaču hladio je organizam. Blanka je naglasila kako je sretna što se vratila u Zagreb koji zauzima posebno mjesto u njezinoj karijeri. - Zagreb je poseban, ovdje sam nastupala sigurno deset puta. Staza je super, ljudi također i ovdje mi je stvarno super, kazala je Blanka, te otkrila svoju želju: - Željela bi na Hanžeku ponovo napadati svjetski rekord.

Perković: Stalno sam mislila na preminulog Ivančića...

- Bacala sam i mislila večeras na svog bivšeg trenera, preminuloga Ivana Ivančića, i mislim da bi i on bio zadovoljan mojim hicem u ovako groznim uvjetima, kazala je nakon pobjede na Hanžeku s hicem od 65.09 metara Sandra Perković.

Svjetska, olimpijska i europska pobjednica u disku ne voli bacati po kiši, a u Zagrebu je večeras tijekom mitinga bio pravi pljusak. U prvom hicu Sandra je bacila 60.41m, no vodstvo je do četvrte serije, u kojoj je najbolja hrvatska sportašica bacila točno 65 metara, imala Francuskinja Robert-Michon. Pobjedničkih 65.09m došlo je u posljednjoj seriji.

"Kada sam vidjela da nisam prva, rekla sam samoj sebi - Sandra, u svom si gradu i nema bolje od tebe. Uvjeti su bili užasni, bilo je tako hladno i bojala sam se kako će sve ispasti. Zadovoljna sam pobjedničkim hicem, drago mi je što sam pobijedila i zbog Ivančića, nedvojbeno najboljeg svjetskog bacačkog trenera, kazala je Perković, koja će sezonu završiti na Kupu konfederacija u Marrakechu, gdje će predstavljati Europu.

- Važan mi je Marrakech, to je jedini naslov koji mi nedostaje i moram sezonu završiti s tom pobjedom. A ako i tamo bude padala kiša, onda stvarno.., zaključila je Perković.

Linker
16. svibanj 2024 18:27