Célio Messias / Ag. Estado
BIJELO POJAČANJE

Higor Rodrigues Barbosa: Kakin rođak iz Fluminensea koji se ne 'šlepa' na gene

Higor je igrač tipa Ibričića, klasični ofenzivni veznjak. Izvrstan u prodoru, s odličnim udarcem, nazabijao se golova iz slobodnih udaraca, znao je pogoditi i direktno iz kornera
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 19. prosinac 2012. 18:04

Higor Rodrigues Barbosa Leite igrač je tipa Senijada Ibričića, klasični ofenzivni veznjak. Izvrstan u prodoru, s odličnim udarcem izvana, nazabijao se golova iz slobodnih udaraca, znao je pogoditi i direktno iz kornera. No sve nabrojano dosad je radio samo u mlađim dobnim kategorijama. Rođen je 2. lipnja 1993. u gradiću Campos Belos u državi Goias i sa 15 godina stigao je u redove Internacionala iz Porto Alegrea. No tamo nije dobio pravu priliku i kao 18-godišnjeg igrača u travnju 2011. godine uzeo ga je Fluminense. Prošle godine briljirao je u redovima U-20 momčadi i ove ga je pod svoje uzeo glavni trener Abel Braga. Visok je 180 centimetara, ima 70 kilograma, a glavna mu je noga desna. Od kolovoza do prosinca odigrao je svih svojih sedam dosadašnjih utakmica u brazilskom prvenstvu, odradio je 177 minuta, bez postignutog pogotka.

U Fluminenseu je konkurencija iznimno jaka, ali trener Abel Braga vidi ga kao ozbiljnu pričuvnu opciju u veznoj liniji. Strateg aktualnog brazilskog prvaka javno ga je pohvalio nakon predstave protiv Atletica GO u rujnu.

- Predstavljam Fluminense i mislim da to radim dobro. Sretan sam što mogu raditi s takvim trenerom kakav je Abel Braga. Uvijek ću davati sve od sebe - poručio je tada Higor.

Njegov otac je prvi rođak sa sjajnim ofenzivcem madridskog Reala Kakom, no Higor još s njim nikad nije komunicirao, ali priznaje da mu je još jedan od idola. Ove godine pokazao je zavidni pucački repertoar u snažnom juniorskom prvenstvu. Iako nije napadač, bio je drugi strijelac Fluminensea sa 13 golova u 24 utakmice.

- Očekivanja su velika, ali tajna je u tome da noge čvrsto držite na zemlji i hodate sporo - poručuje Higor.

Linker
14. svibanj 2024 11:17