SKAUTING BRAZILACA

Matheus i Higor su pojačanja za Hajduk, obojica su igrači za jake europske klubove!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. prosinac 2012. 12:00

U Hajduk u zimskom prijelaznom roku dolaze dva Brazilca iz Fluminensea. Veznjak Higor Barbosa i napadač Matheus Carvalho. Naravno, pod uvjetom da pristanu na dolazak u Hrvatsku. Na tu temu jučer smo razgovarali s Božom Sliškovićem, menadžerom Dinamovog reprezentativca Sammira, koji pola godine živi u Brazilu, pola u Hrvatskoj. Prije nekoliko dana baš se vratio iz Brazila.

- Pročitao sam da momci iz Fluminensea dolaze u Hajduk. Ipak, u cijeloj toj priči intrigira ne jedan podatak. Ne mogu vjerovati da bi igrači Fluminensea došli igrati za plaću od 30.000 kuna mjesečno. Taj podatak mi se čini kao znanstvena fantastika - kaže Slišković.

Slišković je na našu zamolbu kontaktirao svog poznanika Viniciusa, inače trenera koji je svojevremeno radio u Fluminenseu.

- On kaže da se radi o dobrim igračima. Higor je došao u Fluminense iz Internacionala, ali nije mnogo igrao, jer prvaci Brazila na toj poziciji razigravača imaju izvrsne majstore poput Thiaga Nevesa, Deca, Welingtona, Wagnera... Igrao je za mladu selekciju Fluminensea. Kao i za mladu U-20 reprezentaciju Brazila. Matheus Carvalho je pak napadač koji nije visok, ali je brz. Teško mu je bilo dobiti priliku pokraj klasa poput Freda i Sobisa, udarnih igala Fluminensea.

Matheus (20) je napadač koji je počeo u Fluminenseu, a iz Brazila stižu informacije kako nije na razni recimo zvijezde Freda, ali da može sigurno igrati u jakim europskim klubovima.

- Matheus može igrati u klubovima Liga Petice, mlad je, ogromna perspektiva - prenosi riječi svog poznanika Vinicusa.

Istu priču nudi i za Higora.

- Nema veze što je Kakin rođak, ne znači da ima njegove gene. Međutim, ima dobru ideju igre, maštovit je, dobrog zadnjeg pasa i asistencija. Također se radi o momku koji može igrati na visokoj razini u jakim europskim klubovima.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
13. svibanj 2024 23:38