DAMIR KRAJAC Cropix
BITKA ZA TITULU

Pogledajte raspored Dinama i Rijeke do kraja sezone: Ovo je sljedeća najvažnija utakmica HNL-a

Pred nama je ekspresan finiš sezone s pet utakmica u dva tjedna
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. svibanj 2024. 21:38

Nakon derbija na Rujevici, u kojem je s 2:1 svladao Rijeku, Dinamo ima Osijek na domaćem terenu, gostovanje u Koprivnici kod Slavena Belupa te na kraju Rudeš u Zagrebu. Kad se boriš za naslov prvaka, to je lijep raspored i zapravo je Osijek najveća prepreka koja je ostala.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Rijeka je i prije završnice znala da je čeka nezgodniji finiš jer nakon Dinama mora u Varaždin, a potom na još jedno gostovanje u Opus Arenu u Osijek. Na toj je lokaciji u prvom dijelu sezone bilo 0:0. Za kraj na Rujevicu stiže Slaven Belupo koji je Bijelima s Kvarnera oteo teške i skupe bodove u finišu jeseni kad je slavio 4:2. Zanimljivo je da su u sva tri dvoboja tih klubova u tekućem prvenstvu pobjednici bili gosti. Pritom je Rijeka dobila na strani u oba navrata po 1:0, a taj hladan tuš koji je pretrpjela 10. prosinca na svojem terenu uspjela je popraviti tek serijom pobjeda u nastavku sezone. Iako, opet, navijači će kazati da ti bodovi nedostaju i nisu ih do kraja prežalili... No, to je nogomet, iznenađenja se događaju češće nego u drugim sportovima.

Rezultati iz kola u kolo determiniraju bitnost sljedeće utakmice, a u završnici sezone Rijeci i Dinamu ostaje i odmjeriti snage u dva sraza finala Kupa. U bitku za Rabuzinovo Sunce idu 15. svibnja u Zagrebu te tjedan dana kasnije na Rujevici. Rijeka je dobila prednost domaćinstva zato jer ima najbolji koeficijent u natjecanju za Hrvatski kup. Isti klubovi tako ove sezone dijele oba trofeja, a međusobne utakmice u tome igraju jedinu ili najvažniju ulogu. Kako u kojem. Možda je to i najpravednije.

Lani je Dinamo bio prvak, a za pobjednika Kupa snage su odmjerili Hajduk i Šibenik. Igrali se u Rijeci, a slavili su Splićani. Od sljedećeg vikenda Rijeku i Dinamo čeka ekspresan finiš s pet utakmica u dva tjedna.

Što ih čeka do kraja

11. svibnja Varaždin - Rijeka, Dinamo - Osijek

15. svibnja Dinamo - Rijeka

18. svibnja S. Belupo - Dinamo

19. svibnja Osijek - Rijeka

22. svibnja Rijeka - Dinamo

25. svibnja Dinamo - Rudeš, Rijeka - S. Belupo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 23:44