Tom Dubravec / CROPIX
AKCIJA USKOK-A

Zbog namještanja uhićeni Nenad Pralija i još dvoje dužnosnika RNK Split!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 04. siječanj 2012. 11:10

SPLIT - U nastavku istrage oko namještanja utakmica i podmićivanja sudaca HNS-a danas je, prema neslužbenim informacijama, u Splitu uhićen Nenad Pralija, bivši sportski direktor NK Splita.

Slobodna Dalmacija javlja kako su zajedno s njim uhićena još trojica dužnosnika RNK Split, a Pralija je uhićen sinoć između 20 i 21 sat, a već je ukupno četvrti djelatnik koji je uhićen u aferi oko namještanja utakmica i podmićivanja sudaca. Neslužbeno doznajemo da su to tajnik RNK Split Špiro Barbarić i šefica računovodstva kluba Snježana Blažević. Očekuje se da će svi tijekom dana biti dovedeni u Zagreb na ispitivanje u sjedište USKOK-a u Gajevoj.

Podsjetimo, akcija USKOK-a započela je uhićenjem predsjednika Sudačke komisije i dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Željka Širića te člana iste te komisije, kao i Izvršnog odbora HNS-a Stjepana Djedovića koje je kao agent USKOK-a razotkrio predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš . Naime, Hrvoje Maleš je sudačkim vođama u hotel Antunović donio predujam za traženih 90.000 eura za 'pošteno suđenje' na proljeće!

Par dana kasnije iza rešetaka završio je i Neven Šprajcer, predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije i tajnik Udruge prvoligaša . USKOK ga sumnjiči da je Širiću plaćao 25.000 eura po sezoni da NK Karlovac uđe u 1.HNL, kasnije po 15.000 za 'pošteno suđenje'.

Nenad Pralija bivši je nogometaš. Igrao je za Hajduk, a nakon tri sezone u Hajduku odlazi u španjolski Espanyol. Nogometnu karijeru nastavlja u Reggini pa u redovima izraelskog Maccabija iz Haife, da bi se Hajduku konačno vratio završiti karijeru. Krajem kolovoza prošle godine podnio je ostavku na mjesto direktora RNK Splita.

USKORO OPŠIRNIJE

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 15:35