DARREN STAPLES Afp
RASTE U OČIMA NAVIJAČA

Građani se naklonili Gvardiolu: Branič Vatrenih nominiran za prestižnu nagradu u društvu apsolutnih zvijezda

Joško je savršena kombinacija obrambene čvrstoće i ofenzivne uloge protiv svih Cityjevih protivnika
Piše: SNObjavljeno: 29. travanj 2024. 22:43

Kevin de Bruyne, Joško Gvardiol i Phil Foden nominirani su za nagradu za igrača mjeseca travnja, objavio je na službenim stranicama Manchester City.

Za svakog su od nominiranih naveli i obrazloženje, a zatim će uslijediti glasanje navijača.

Kevin de Bruyne

Čini se da je četiri magična brojka za belgijskog playmakera i njegov impresivan mjesec u plavom.

Savršena ravnoteža strasti, pribranosti i nemilosrdne energije od njegova povratka nakon ozljede donijela je De Bruyneu četiri nagrade za igrača utakmice u cijeloj polovici travanjskih utakmica Cityja.

image

Kevin de Bruyne

BEN STANSALL Afp

Upisao je ukupno tri asistencije, oba pogotka u pobjedi nad Nottingham Forestom od 2:0 i drugi u trijumfu 4:1 nad Crystal Palaceom.

Utakmica na Selhurst Parku, pogodak u remiju 1:1 s Real Madridom i prvi pogodak Cityja u pobjedi nad Brightonom od 4:0, istaknuli su koliko je Belgijčev utjecaj bio važan u proteklih nekoliko tjedana u održavanju nada u titulu.

Joško Gvardiol

Travanj je bio možda i najbolji mjesec hrvatskog braniča u pogledu nastupa otkako se prošloga ljeta pridružio Cityju.

Joško Gvardiol postao je važna figura u Guardiolinoj obrambenoj liniji, nudeći savršenu kombinaciju obrambene čvrstoće i ofenzivne uloge protiv svih Cityjevih protivnika.

image

Joško Gvardiol

CONOR MOLLOY Dppi Via Afp

22-godišnji branič nastupio je u svim Cityjevim prvenstvenim utakmicama te u oba polufinala Lige prvaka u proteklome mjesecu. Postigao je svoj prvi gol za klub u 3:3 remiju s Real Madridom na Bernabeuu i njegov mu je fenomenalan pogodak očito mnogo značio jer ga je proslavio s mnogo emocija.

Gvardiol je potom zabio dva gola u tri prvenstvene utakmice, prvo u pobjedi nad Lutonom, a zatim i u nedavnom slavlju od 2:0 na City Groundu protiv Nottingham Foresta.

Mjesec je to visokokvalitetnog nogometa zvijezde svjetskog nogometa u usponu te je njegova nominacija apsolutno zaslužena.

Phil Foden

‘Dječak‘ iz Stockporta ponovno je u užem izboru jer nastavlja uživati ​​u svojoj najboljoj nogometnoj sezoni za svoj klub iz djetinjstva.

Nakon izvedbi koje su oplemenile igru Cityja ​​tijekom travnja, Foden bi mogao pokupiti već treću nagradu za igrača mjeseca, što najviše ukazuje na to kakav je njegov doprinos Građanima.

image

Phil Foden

BEN STANSALL Afp

Premda je propustio prvenstvene okršaje s Crystal Palaceom i Lutonom, Foden je zabio ukupno pet ligaških golova u dvije utakmice Premier lige.

Pogotovo je impresivan bio njegov nastup protiv Aston Ville u kojemu je upisao hat-trick. Uslijedila su dva vrhunska gola protiv Brightona, a potom i eurogol u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu.

Svakako, bit će ovo težak izbor za sve navijače Manchester Cityja.

Napravite li svoj račun, možete i vi glasati OVDJE.

Linker
29. travanj 2024 22:44