Mauricio Pochettino

 GLYN KIRK Afp
POPUT MALE DJECE

VIDEO Europa se smije Chelseajevim zvijezdama i njihovoj lakrdiji: ‘Idući put kad to naprave lete iz kluba‘

‘Nemoguće je da nakon ovakve utakmice vidimo ovakvo ponašanje‘
Piše: SNObjavljeno: 16. travanj 2024. 08:18

Mauricio Pochettino je poludio na svoju ‘djecu‘ iz Chelseaja zbog njihove svađe oko izvođenja penala. Noni Madueke i Nicolas Jackson su se sramotno posvadili oko toga tko će izvesti penal dok je Chelsea vodio 4:0 protiv Evertona, a Pochettino im je zaprijetio da više neće igrati ako se nešto slično ponovi.

Chelsea je na kraju slavio sa 6:0, a show je ukrao Cole Palmer koji je zabio četiri gola, uključujući i spomenuti penal za 5:0 koji je na kraju ipak izveo on. Tom golu je predvodila svađa koja je uključivala Maduekea koji se za penal borio s Jacksonom i Palmerom.

Čim je sudac dosudio penal Madueke je otrčao do Maloa Gusta i otrgnuo mu loptu iz njegovih ruku prije no što je započeo svoju svađu s Jacksonom. Thiago Silva je pokušao smiriti dvojac, a onda je došao kapetan Conor Gallagher i oteo Maduekeu loptu. Na kraju je penal izveo Palmer.

- To je baš šteta. Rekao sam igračima da se ne možemo tako ponašati. Rekao sam im da je ovo zadnji put da toleriram ovakvo ponašanje. Svi koji su upleteni u ovo idući put lete iz kluba. Ne šalim se. Nemoguće je da nakon ovakve utakmice vidimo ovakvo ponašanje. Ako želimo biti velika ekipa i boriti se za velike stvari, moramo se promijeniti i razmišljati više kao momčad - rekao je razočarani Pochettino pa nastavio:

- Jasno sam im dao do znanja, a sada to radim i preko medija i kažem i našim navijačima: Cole Palmer je naš izvođač penala. Njegov je izbor želi li nekome prepustiti penal, ali ne na ovaj način. Ovo je baš žalosno i ne želim da se ponovi. Ponašali smo se kao djeca.

Pochettina su pitali hoće li to utjecati na sastav za polufinale FA Cupa protiv Manchester Cityja.

- Ne, ne. Ne radi to tako. Oni nisu iskusni igrači koji znaju što rade. Oni su mladi. Djeca su. Trebaju iskusiti neke situacije da bi naučili. Mi smo kao u školi. Moramo im pokazati da su jako mladi i da moraju učiti. Ako ne nauče napravit ćemo neke korake. Sada je sve na učenju. Iskoristit ćemo ovo iskustvo i idemo dalje.

Linker
16. travanj 2024 12:32