www.mmamadness.com
GODIŠNJI ODMOR

Cro Cop: Ne računajte na mene do prosinca

Mirko je praktički u sportskoj mirovini, ali vjerojatno još nije odradio posljednje minute
Piše: Slobodan MufićObjavljeno: 20. srpanj 2010. 14:56

ZAGREB - Lipanjskom pobjedom protiv Patricka Barryja u Vancouveru Mirko Filipović izašao je s borilačkog tržišta, ali nema nikakve sumnje da još nije zadao, a ni primio posljednje udarce u karijeri.

Iz njegovih izjava nakon dvoboja u olimpijskom gradu može se zaključiti da je hrvatski gladijator odustao od natjecateljskih ciljeva, poput osvajanja UFC-ova teškaškog naslova, te da motive više neće tražiti oko sebe, već u sebi.

- Samo je nekoliko intrigantnih suparnika s kojima bi se zaista volio boriti bez obzira na to što namjeravam završiti karijeru. Radi se o Gonzagi, Minotauru, Fjodoru i Coutureu. Čujem da mi je javnost već namijenila Minotaura za sljedećeg suparnika, a ja samo mogu reći da ne bih imao apsolutno ništa protiv. Za takvu legendu ne bih se ustručavao ponovno proći višemjesečne pripreme - rekao je Mirko prije nekoliko dana, izostavivši s povlaštenog popisa UFC-ova teškaškog prvaka Brocka Lesnara.

Izvjesno je da će Cro Cop bitno prorijediti nastupe. Umjesto tradicionalnih ljetnih treninga odabrao je odmor s obitelji u Puli, što znači da su sasvim na izmaku rokovi za početak priprema za eventualne nastupe na UFC-ovim turnirima u Oberhausenu (16. listopada) i Londonu (13. studenoga).

- Nećete me sigurno vidjeti u akciji do prosinca. Godinama si nisam mogao priuštiti ljetne praznike s obitelji na moru i više ih ne želim propuštati. K tome, tek trebam razgovarati s UFC-ovim vođama Lorenzom Fertittom i Danom Whiteom. Moji planovi umogome ovise i o njihovim željama i ponudama - objasnio je Filipović, koji bi u UFC-u mogao dobiti status poput filmskog “guest stara”, odnosno pojaviti se povremeno u revijalnoj borbi kako bi cijeli turnir dobio na značenju.

Uglavnom, Cro Cop ne ostavlja dojam čovjeka koji više nikad neće ući u ring ili u oktagon. Čini se da je napokon shvatio da posao ponajprije mora biti zadovoljstvo, a tek potom sve ostalo. Međutim jasno je i da će ubuduće prednost imati njegova obitelj i sitna životna zadovoljstva, poput pića i partije belota u njegovu kafiću u zagrebačkoj četvrti Španskom ili neko kraće putovanje s prijateljima po Europi.

Odmor s trudnom suprugom Klaudijom i sinom Ivanom u Puli - neprocjenjivo. Za sve ostalo tu je Mirkov bankovni račun.





Ozljede i operacije

2008. ozljeda genitalija

2008. artroskopija desnog koljena

2007. operacija nosnog septuma

2007. ozljeda desnog gležnja

2005. ozljeda desnog stopala

2000. ozljeda lijevog gležnja

1996. slomljeno rebro

MIRKOV UČINAK

slobodna borba

27-7-2-1

* (pobjeda - poraz - remi - poništena borba)

K-1

16-7

amaterski boks

40-5

NEPOZNATO O MIRKU

Jeste li znali da...

...se Mirko samo jednom u karijeri (1. rujna 2000. u Domu sportova protiv Engleza Stuarta Greena) profesionalno borio u Hrvatskoj

...je Filipović na SP-u u amaterskom boksu 1997. u Budimpešti izgubio 4-12 u prvom kolu od branitelja naslova Rusa Alekseja Lezina

...je Cro Cop godinama bio najplaćeniji borac svijeta u slobodnoj borbi i da je u profesionalnoj karijeri zaradio oko 10 milijuna eura

...je zbog dvoboja u K-1, Prideu i Dreamu Mirko 44 puta putovao u Japan i da je u toj zemlji proveo šest od posljednjih osam novogodišnjih noći

...se i danas na ebayu mogu kupiti satovi, figurice, odjeća, borilačka oprema, posteri, DVD-ovi, fotografije, filmovi, časopisi, pokerski žetoni s Mirkovim likom.

Linker
27. travanj 2024 08:00