POPUT KRIMINALCA

Kanađani držali 'Cro Copa' u zatvoru zbog sudjelovanja u ratu!

'Najviše ih je zanimao vojni rok koji sam služio 1993. i 1994. godine kao ročnik. Ispitivali su me jesam li mučio civile'
Zagreb, 210909.Zracna luka Zagreb, povratak Mirka Filipovica nakon poraza od Brazilca Junior dos Santosa u UFC-ovom oktogonu.Na slici: Mirko Filipovic u Zracnoj luci Zagreb.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Mirko 'Cro Cop' Filipović vratio se iz Kanade nakon što je u svojoj posljednjoj profesionalnoj borbi ostvario pobjedu nad Amerikancem Barryjem. Hrvatski gladijator, usprkos pobjedi, iz Vancouvera ne nosi najljepša sjećanja.

- Muka mi je od Kanade! Dočekali su me kao kriminalca. Čak su me držali u zatvoru šest sati. Nikad gori doček nisam imao - izjavio je ogorčeni Mirko za 24sata.

- Nikad u životu me nitko nije ovako ponizio. Stalno su me ispitivali o mom sudjelovanju u ratu. Najviše ih je zanimao vojni rok koji sam služio 1993. i 1994. godine kao ročnik. Ispitivali su me jesam li mučio civile, tražili su imena zapovjednika - rekao je razočarano 35-godišnji Mirko Filipović.

'Cro Copu' je na svom oslobođenju najviše zahvalio zaposlenicima hrvatske ambasade, a da se u cijelu priču nije uključio i kanadski premijer ne bi ni nastupio u Vancouveru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 00:42