Daniel Herbertson / Sherdog
ODGAĐA MIROVINU?

'Želim se boriti s Coutureom, Minotaurom i Gonzagom!'

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 20. srpanj 2010. 14:57

- Ostanem li u UFC-u, želim se boriti s Randyjem Coutureom, Antonijem Nogueirom Minotaurom i Gabrielom Gonzagom. Baš tim redom! - riječi su hrvatskoga slobodnog borca Mirka Filipovića.

Rekao je to 35-godišnji hrvatski teškaš u ekskluzivnom razgovoru za britanski magazin Fighters Only, odgovarajući na pitanje o mogućnosti nastavka karijere pod UFC organizacijom:

- Ne znam, još uvijek nisam odlučio hoću li se nastaviti boriti. Definitivno ću se uskoro sastati sa suvlasnikom UFC-a Lorenzom Fertittom. Posljednji sam ugovor potpisao s njim i definitivno ću s njim razgovarati opet. Budem li se odlučio na nastavak karijere, uvjeti ugovora moraju biti savršeni – rekao je Cro Cop objasnivši potom:

- Hoću reći da, nastavim li, želim suparnike čija imena nadahnjuju, koji će me automatski natjerati na osam tjedana paklenih priprema s trenerom Ivanom Hippolyteom, koji je supertrener. Pripremio me za posljednju borbu protiv Pata Barryja kao nikad u životu.

- Dakle, želim se u tom slučaju boriti s legendama: Coutureom, Minotaurom i Gonzagom! Baš tim redom. Barry, kojeg sam pobijedio u posljednjem meču, dobar je borac, koji može napraviti probleme svakome aktivnom borcu. Uostalom, ne želim pokazivati nepoštovanje ni prema kome. No, ja želim najbolje. Od 2003. godine spominje se moj revanš protiv Minotaura, koji je istinska legenda i pionir sporta, kao što je i Couture. Na takvu bih borbu pristao.

Na pitanje novinara zašto bi on odustao s 35 godina kada se Amerikanac Randy Couture i dalje bori s 47, Filipović je odgovorio:

- Ljudi zaboravljaju da je Couture u karijeri odradio ukupno 16 ili 17 borbi. Ja sam boksao 35 mečeva u MMA-u, 26 u K-1 i još prije toga 44 amaterska bok-meča. Imam triput više borbi od Randyja. Nisam tako star po godinama, ali vjerujte, dugo sam, jako dugo u ringu. Samo sam u Japanu bio 44 puta. To znači da sam se 44 puta ustao u Hrvatskoj iz kreveta, otišao na aerodrom, otputovao u Japan i vratio se kući. Znao sam se tamo boriti i dvaput na noć. Dakle, zbrojite sve te prekooceanske letove, besane noći, potrgane kosti i prošivene šavove; u datom vam se trenutku takav život zgadi. Zato i dalje razmišljam što je za mene najbolje u ovom trenutku. Tražim pravu motivaciju.

Također je Filipović otkrio da bi se najviše volio boriti u Europi.

- Najvećim je dijelom to zbog sebičnih razloga. Pun mi je kufer avionskih letova, razdoblja od devet ili deset dana daleko od obitelji, od mog sina. Svaki put kad odlazim on to sve teže podnosi i plače sve jače i jače. Ne sviđa mi se to. Osim toga, supruga mi je trudna. Razumijem posao i shvaćam da sam plaćenik, ali napuštati iznova dom pada mi sve teže i teže.

- Novac? Ne, moj povratak ne ovisi o novcu. Naravno da ću dati svoje uvjete budem li se vraćao, ali novac definitivno nije više prioritet. Zaradio sam ga dovoljno, to je razdoblje sada iza mene. Ako ću pronaći motivaciju, pronaći ću je u zabavi koju dajem svojim navijačima. I zbog njih bih volio da više boksam u Europi.

Linker
27. travanj 2024 09:23