Tom Dubravec / eph
ČAČIĆ GA NIJE ZVAO

VELIKI NAPADAČ OTKLONIO DVOJBE 'Ja na Euru? Ma dajte, to je gotova priča...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. veljača 2016. 19:34

Bio je to sasvim slučajan susret. Nakon utakmice Dinama i Liteksa čekali smo izjavu trenera Dinama Zorana Mamića ispred svlačionica Arene Pinatar, pišu Sportske novosti.

Obično je Mamić odmah nakon svake utakmice dao brzinsko viđenje, no u utorak se to nije dogodilo. “Ribao” je svoje dečke u svlačionici nakon poraza od Bugara, pa se sve oteglo.

Prošlo je petnaestak minuta, a trener Modrih i igrači nisu izlazili iz svlačionice. Da jesu, ne bi uslijedio taj susret s Darijom Srnom i Eduardom da Silvom, jer bi u normalnom okolnostima već bili u autobusu za La Mangu, s obzirom na to da je Dinamo prvi put na turneji igrao utakmicu na drugoj lokaciji udaljenoj oko 50 minuta vožnje.

Naime, dok su Modri slušali “jezikovu juhu” na stadionu u Pinataru pojavili su se i igrači Šahtara koji su nešto kasnije igrali svoju utakmicu. Trener Mircea Lucescu brzo je svoje igrače odveo u svlačionicu, pa smo samo u prolazu ugledali Eduarda koji nas nije vidio. Darijo Srna je među posljednjima ulazio u svlačionicu, on nas je primijetio i odmah je uslijedio srdačan pozdrav.

Naravno da nije bilo previše vremena za razgovor, jer su se igrači rumunjskog trenera morali pripremati za utakmicu.

- Kakav je Dinamo, jesu li dobri? - pitao je Srna.

Da je gledao utakmicu s Liteksom sigurno ne bi postavio takvo pitanje. Kad smo mu rekli da je upravo prije 15 minuta završila utakmica u kojoj je Liteks svladao Modre s 3:1, kazao je:

- To su pripreme, događa se. Sigurno se “miksala” momčad, a znam da Dinamo ima dosta mladih igrača u postavi. Ali sad će se Modri sigurno napaliti na nas.

Vidimo se u petak...

Prošle godine Dinamo je također igrao sa Šahtarom u Pinataru, završilo je 1:1, a nakon utakmice Srna nam je kazao:

- Dinamo je dobar, igrat će Ligu prvaka!

Kao što vidite, pogodio je, morat ćemo ga u petak nakon ogleda opet pitati što misli o Modrima.

- Jeste li vidjeli Dudua?

Kazali smo mu da jesmo, ali da on nas nije...

- Idem odmah po njega - kazao je Srna i otišao u svlačionicu.

Za tridesetak sekundi se pojavio Eduardo, također dobro raspoložen.

- Super je, odlično se osjećam, dobro mi ide na treninzima. Hoćete li ostati na našoj utakmici? - pitao je Eduardo.

Nismo mogli jer je autobus za La Mangu čekao samo novinare. Da jesmo, vidjeli bismo Eduardov gol iz slobodnjaka koji je zabio poljskom Piastu Gliwice uživo. Ovako smo ga vidjeli na internetu...

- Nakon što smo završili pripreme u Miamiju, dobili smo pet dana slobodno pa sam bio malo kod kuće u Brazilu. Sad smo, eto, opet na pripremama, u Španjolskoj ostajemo do 11. veljače. Pripremamo se za prvu utakmicu osmine finala Europske lige protiv Schalkea. Želimo napraviti što više u Europskoj ligi, otići do samoga kraja.

U neobaveznoj priči spomenuli smo mu i Europsko prvenstvo u Francuskoj. Samo se nasmijao...

- To je gotova priča, ja sam svoje odigrao...

Onda se odnekud pojavio i fiziotepeut Šahtara Igor Gršković, pala je još jedna kratka “čašica razgovora”, i to je bilo to... Mircea Lucescu pozvao je svoje igrače na konačni dogovor za utakmicu koja je slijedila.

- Vidimo se u petak - mahnuo je hrvatski trojac i otišao svojim poslom.

Baš nas zanima taj sudar Dinama i Šahtara. Srna i Eduardo protiv Mamićeve momčadi koja će sigurno biti posebno inspirirana.

Linker
02. svibanj 2024 18:51