SVJEDOČILA VJEŠTAKINJA

Suđenje Paravinji: 'Na težinu presude ne bi trebalo utjecati to što nije pronađeno tijelo Antonije Bilić'

 Facebook

ŠIBRNIK - To što nije pronađeno djevojčino tijelo ne bi trebalo bitnije utjecati na težinu presude ako su drugi dokazi čvrsti - rekla je na šibenskom sudu vještakinja sudske medicine Marija Definis Gojanović nakon postupka koji se vodi protiv Dragana Paravinje, optuženog zbog ubojstva Antonije Bilić i dva silovanja.

Osim Marije Definis Gojanović, danas je svjedočio i vještak za promet Zdravko Peran. Suđenje je od samoga početka zatvoreno za javnost, a već uobičajeno ni otac nestale djevojke Mile Bilić ni Paravinjina odvjetnica po službenoj dužnosti Ankica Giljanović nisu željeli ništa komentirati. Malo rječitiji bio je samo odvjetnik obitelji Bilić, Vinko Ljubičić.

- Moji klijenti i ja nismo imali nikakve primjedbe na iskaze vještaka i mislim da su oni rasvijetlili neke detalje ovog slučaja. Osobno smatram da sudski postupak ne bi trebao još dugo trajati, možda samo dvije ili tri rasprave, pa očekujem da će završiti krajem rujna ili početkom listopada. Ostalo je još nekoliko sporednih svjedoka iz Drniša, i to je sve - rekao je Ljubičić.

Neslužbeno doznajemo kako je djelomična rekonstrukcija, obavljena na kamionu Dragana Paravinje prije tri dana u prostoru interventne policije u Gospiću, za osnovni cilj imala učvrstiti ključni dokaz tužiteljstva - da je Antonija Bilić, sudeći prema tragovima krvi i vlasima, doista bila u kamionu te utvrditi je li moguće da su se događaji u kamionu odvijali onako kako je to u svom iskazu policiji u Banja Luci ispričao Paravinja, a što je poslije povukao. Osim toga, pokušala se utvrditi i približna lokacija na kojoj je Antonija Bilić nestala iz kamiona.

Na osnovi zaključaka djelomične rekonstrukcije događaja, koja je napravljena prije tri dana u Gospiću, danas je svjedočila Marija Definis Gojanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:22