POSEBNIJA OD DRUGIH

ANĐELICA BAR REFAELI ZBOG VJENČANJA TRAŽILA ZABRANU LETENJA Manekenka izazvala svađu zbog sebičnog prohtjeva

Zahtjev slavne izraelske manekenke Bar Refaeli za zatvaranjem zračnog prostora iznad lokacije njezina vjenčanja izazvao je svađu između državnog ministra prometa i agencije za civilno zrakoplovstvo (CAA).

Iako je CAA pristala zatvoriti dio neba iznad jednog hotela u sjevernom Izraelu, ministar transporta Yisrael Katz zaprijetio je podjelom otkaza šefovima u CAA ukoliko ne ponište odluku.

Na kraju je nebo ipak ostalo otvoreno za cijeli promet tijekom vjenčanja u četvrtak, priopćili su izraelski mediji.

Globalno slavna manekenka, 30-godišnja Refaeli, udala se za milijardera i izraelskog biznismena Adija Ezru u odmaralištu Carmel Forest u Haifi.

Prema medijskim navodima, par je planirao imati pet dronova, dva helikoptera i opservacijski balon koji bi nadlijetali vjenčanje, u svrhu fotografiranja.

CAA je u početku pristala izdati zabranu letenja povodeći se sigurnosnim razlozima. Međutim, ministar Katz u nedjelju je poništio odluku navodeći: - Nebo pripada svim izraelskim građanima i ne možemo dati poseban tretman ovome događanju prije svih drugih.

Izraelski su piloti također podigli glas protiv zatvaranja neba.

- S dužnim poštovanjem prema Bar Refaeli, što bi se dogodilo da smo, recimo, u zračnoj potjeri iznad spomenutog područja. Mislite da bismo tražili odobrenje za prelet? Nikada u životu i karijeri nisam naišao na tako nešto. Ne vjerujem da bi takvo odobrenje dali običnom civilu - kazao je policijski izvor.

Dva dana kasnije, CAA je ipak proglasila zonu zabrane leta od četvrtka u 17 sati do petka u 2 sata.

- Ukoliko se ne dopusti letenje iznad lokacije Bar Refaelinog vjenčanja, smijenit ću vas - strogo je upozorio Katz šefa CAA, Joela Feldschuha.

Feldschuh nije imao previše izbora te je u četvrtak navečer otvorio nebo za sav zračni promet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 05:51