POVRATAK MUMIJE

Berlusconi ima novu zaručnicu: Francesca Pascale (27) godinama je trčala za njim. Napokon je uspjela!

RIM - Najokrutniji su bili Francuzi: Libération je preko cijele naslovne stranice objavio fotografiju Silvija Berlusconija (76), lica ukočenoga nakon plastičnih operacija, s naslovom “Le retour de la mumie” (Povratak mumije). Kao što pamtimo iz hollywoodske “C produkcije”, mumija - netom se pridigne iz svoga milenijskog torpora - ište mladu ženu koju potom glavni junak spašava od “sudbine gore od smrti”.

Ovaj put je scenarij promijenjen: čujemo i čitamo o mladoj ženi koja hrli udahnuti mumiji nov život svojom svježinom. Zove se Francesca Pascale (27), trči za Berlusconijem već godinama, a sada je, napokon, dignuta na pijedestal službene zaručnice toga zrelog gospodina.

Da je baš ona zaručnica prva je javno potvrdila Daniela Santanché, Berlusconijeva Bellatrix, političarka koju bi bilo nepravedno nazvati srpskim terminom “nadžak-baba” dok u susjednom jeziku opstaje pojam “karakondžula”. S Francescom Pascale se u javnosti pojavila i Berlusconijeva prvorođena kći Marina, što je definitivno utvrdilo status nove stalne pratilje teletajkuna i hoću-neću-hoću kandidata za premijera.

Bunga-bunga

Dok je svojedobna miljenica Marokanka “Ruby” - koju je njezin sponzor Emilio Fede (81) na sudu kavalirski opisao “ružnom i, da prostite, smrdljivom” - zapalila u Meksiko umjesto da svjedoči, baš u pravi čas da ne pokvari predizbornu kampanju, dok druga miljenica i ravnateljica ergele prostitutki Nicole Minetti pred istim sudom odgovara za podvođenje šuškajući kroz svoje botoksom filovane usne, dok je Giampi Tarantino (Berlusconijev snabdjevač escortušama iz Barija) pristao na skraćeni postupak samo da se te cure ne pojave pred sudom i ne svjedoče kako su državnim avionima razvožene po Berlusconijevim rezidencijama pod geslom “bunga-bunga”, dotle je Berlusconiju kao kruh trebao netko tko barem izgleda normalno.

Zna što hoće i kako

Francesca Pascale, drčna cura koja je 2002. napravila televizijski škandal jer je smatrala da joj je konkurentica prevarom otela titulu Miss Grand Prix, pa se odala politici u čežnji za pravdom, koja je 2004. osnovala komitet “Silvio, nedostaješ nam!”, pa je poslije postala vijećnica njegove stranke u Napulju, već se neko vrijeme pojavljuje s Berlusconijem, gotovo uvijek u strogom kostimu.

Stječe se dojam da je zaista iskreno odana, da je njezino davno obećanje: “Vidjet ćete, ostat ću jedina!” bilo odraz uvjerenja a ne inata, da neće, poput Minetti, govoriti o “spašavanju njegove mlohave guzice”. Ili se to barem, kao vješt spin, podvaljuje javnosti.

Bilo kako bilo - barem tu se čini da Berlusconi zna što hoće i kako.

Ali kad je riječ o politici - ajme majko! Prvo se povukao, pa se navukao, pa se kandidirao, pa je u srijedu rekao da bi se raskandidirao, ako se Monti kandidira kao vođa “umjerenih”, uključujući i Sjevernu ligu.

Berlusconija izolira i Evropska pučka stranka, gdje su hrvatske zvijezde redom bili Sanader, pa Kosor, pa Karamarko. Guy Verhofstadt zahtijeva da ga se izbaci iz stranke zbog njegova antieuropeizma, a predsjednik Wilfried Martens je na sastanak u Bruxelles pozvao - mimo običaja - i Marija Montija, što je dodatna ćuška prepariranom satiru iz Milana. Spram svega toga “mumija” je dječja šala.

“Italija mora izići iz pošalica” - stranim je novinarima rekao demokratski kandidat za premijera Pier Luigi Bersani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:39