NOVA ISTRAGA O SMRTI AMY WINEHOUSE

Voditeljica istrage smijenjena jer nije bila kvalificirana za tu dužnost

 AFP

Doveden je u pitanje uzrok smrti 27-godišnje pjevačice Amy Winehouse, jer je otkriveno da voditeljica istrage Susan Greenway koja je potpisala da je uzrok smrti mlade pjevačice otrovanje alkoholom, nije bila dovoljno kvalificirana za vođenje takve istrage, a poziciju je dobila preko veze jer ju je suprug liječnik postavio na to mjesto.

Zato je opet otvorena nova istraga o Amynoj smrti. Kako doznaje BBC, Grrenway je bila londonsla voditeljica tima koji istražuje sumnjive smrti, a na mjesto šefice postavio ju je suprug, koji tvrdi da nije znao da njegova supruga nema potrebno iskustvo. Kada je shvatio da Susan nije kvalificirana, sam ju je prislio da odstupi s tog mjesta. I zbog toga je odlučeno i da se istarga o Amynoj smrti opet presipita.

Zbog otkrića o sumnjivom vještačenju odgovornost će snositi osobe koje su dozvolile propust, a za 8. siječnja zakazano je sudsko ročište u Londonu na kojem će se istraga preotvoriti, ponovo saslušati svjedoci i ispitati toksikološko vještačenje. Navodno istražiteljica Susan Greenway nije imala propisano stručno iskustvo za rad na ovakvim predmetima, a to je pet godina rada u struci što ona nije ispunjavala i zato je podnijela ostavku.

Britanska pjevačica pronađena je mrtva u 27. godini u njezinom stanu u sjevernom dijelu Londona u srpnju 2011. U krvi je imala veliku količinu alkohola i to je na kraju bio službeni uzrok smrti, ali se najprije sumnjalo da je umrla od koktela narkotika koje je kupila od lokalnog dilera prije nego što se kobne večeri popela u svoj stan u Camdenu. Tek u listopadu nakon toksikoloških i histoloških vještačenja utvrđeno je da je Amy preminula nesretnim slučajem od trovanja alkoholom nakon trotjedne apsitencije.

Njezina obitelj prihvatila je taj uzrok smrti i nisu tražili novo, jer smatraju da je to samo proceduralno pitanje i ništa se novo neće otkriti i da će uzrok smrti biti isti. Uvjereni su da se radilo o nesretnom slučaju trovanja i da nema mjesta spekulacijama da je darovita ali ekcentrična pjeačica počinial samoubosjto kako se na početku špekuliralo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:22