Prva ispovijest Civilove obitelji

Kako je moj brat Blake uništio Amy Winehouse

'Po stanu je bilo igala i folije, koje su koristili za heroin i kokain. Kroz stan su stalno prolazili ljudi, poslije sam shvatio da su dileri. Ipak, bilo im je drago kad smo brat i ja bili s njima, vodili su nas u kino, na večere...'
 Getty

Četiri godine nakon prerane smrti pjevačice Amy Winehouse prvi put se oglasio brat njezina problematičnog supruga Blakea Fieldera Civila, Harry Civil, i ispričao za Daily Mail detalje njihove turbulentne veze. Otvoreno je rekao i da je Blake od obožavanog starijeg brata postao heroinski ovisnik koji je u pakao droge uveo Amy, završio u zatvoru te na kraju razorio i vlastitu obitelj.

Igle i folije u stanu

Harry vodi povučen život u Lincolnshireu, daleko od vreve velegrada koja je privlačila njegova starijeg brata, koji se u 16. godini uputio u London namjeravajući uspjeti u glazbenoj industriji. Blake i Amy počeli su vezu 2005., a godinu kasnije pjevačicu je upoznala i obitelj Civil.

- Promijenio se i bilo je jasno da se drogira, ali nisam mislio da je ovisnik. Tek kad sam ga vidio s Amy shvatio sam koliko su stvari loše - prisjeća se Harry. Kad mu je bilo 15, Blake i Amy pozvali su njega i godinu mlađeg brata Freddyja da ih posjete u Camdenu. Amy ih je dočekala vrlo toplo, ali ubrzo nakon njihova ulaska u smrdljiv stan, par je ostavio dvojicu tinejdžera pred televizorom i nestao u sobi na sat vremena.

- Izašli su znojni i rastrojeni. Blake je tvrdio da ima želučanih problema, ali znao sam da je drogiran. Po stanu je bilo igala i folije, koje su koristili za heroin i kokain. Kroz stan su stalno prolazili ljudi, poslije sam shvatio da su dileri. Ipak, bilo im je drago kad smo brat i ja bili s njima, vodili su nas u kino, na večere - rekao je 22-godišnji Harry.

Kaos

Njega i Freddyja problematični je par vodio i na turneje, a tijekom putovanja za Škotsku 2006. Blake je svom 14-godišnjem bratu ponudio da proba kokain. Srećom, Freddy je odbio. Impulzivno vjenčanje Blakea i Amy 2007. izvuklo je najgore iz njih. Par je postajao sve destruktivniji, a Amy se počela i samoozljeđivati. Brak Civilovih roditelja se raspao, a ruralna sredina Lincolnshirea stigmatizirala je obitelj.

- Blake žali zbog svega. Molio nas je da ga ne mrzimo jer je ovisnik. Do prije dva tjedna nismo se godinama čuli. Ne čujem ni Freddyja, a izgubio sam i kontakt s ocem. Gradimo ponovno mostove, ali to je spor proces - zaključio je Harry.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 23:27