OBOJE PRIJAVLJENI

GRDOVIĆ 58. ROĐENDAN PROSLAVIO NA PSIHIJATRIJI Brankica navodno dobila schanzov ovratnik

 Luka Gerlanc / CROPIX

Popularni zadarski pjevač Mladen Grdović prenoćio je na Odjelu psihijatrije zadarske Opće bolnice, gdje je jučer dočekao i 58. rođendan, svega nekoliko sati nakon što je uhićen i u lisicama priveden u policiju zbog obiteljskog nasilja u kući u Arbanasima, piše Zadarski.hr.

Iako se tvrdilo da će pjevač ostati na terapiji u bolnici nekoliko dana, doznajemo da je ispitan i pušten, a s prijavom je završila i njegova supruga Brankica.

Neslužbeno, supruga Brankica navodno je dobila schanzov ovratnik, a ni Mladen, kako se moglo čuti, nije prošao bez modrica.

U idućem razdoblju Grdovića čeka čak 27 koncerata, a već večeras bi trebao nastupiti na koncertu "Slavuji Kamerlenga" u Trogiru, posvećenom Vinku Coci.

- Intervenirali smo na dojavu o nasilju u obitelji. Kriminalistička obrada još traje, te će se ovisno o rezultatima obrade utvrditi hoće li osoba li biti kazneno ili prekršajno prijavljena. Gdje je ta osoba nije bitno za vas, možemo samo reći da je na kriminalističkoj obradi koja nije završena - kazao je ranije Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije, nakon što je pjevač s lisičinama na rukama u policijskoj pratnji izveden iz obiteljske kuće u Arbanasima.

- Čuo sam za ovaj novi incident, ali me Mladen nije kontaktirao. Ne znam gdje jer se nismo čuli - kazao je odvjetnik Drago Tolić, koji je Grdovića zastupao u nekoliko navrata za incidente koje je počinio.

Zbog sličnih ispada Grdović je u više navrata kažnjen za obiteljsko nasilje, a procesuiran je i zbog niza prometnih nesreća koje je skrivio pod utjecajem alkohola, no nikada nije na duže vrijeme završio u zatvoru iako je u oba slučaja recidivist. Grdovićeva supruga Brankica dosad se već dva puta našla na udaru supruga koji je u trenutku napada bio u alkoholiziranom stanju. Prije tri godine policija je u njegovoj obiteljskoj kući intervenirala u jutarnjim satima nakon što im je poziv u pomoć uputila Brankica s kojom se pjevač toga jutra posvadio. Dvije godine prije Grdović je i osuđen zbog obiteljskog nasilja nad suprugom i bratom na osam dana zatvora uz rok kušnje od godinu dana.

- Ko će se tući sa mnom? Sve ću vas pobiti - vikao je tada pred obiteljskom kućom u koju je stigao pijan, a na njegovo vikanje prvo je reagirala supruga Brankica. Grdović je tada nasrnuo na nju, derao se iz sveg glasa i počeo razbijati po stanu. Kako ga ni Brankica nije uspjela smiriti, u pomoć joj je pritekao Mladenov brat Paulo, koji živi na katu iznad njih u obiteljskoj kući u Arbanasima. No, ni brat ga nije mogao obuzdati.

- U pogledu sudske zaštite od nasilja u obitelji postoje zabrinjavajući trendovi koji se odnose na izricanje niskih, a učestalo i uvjetnih kazni nasilnicima, te nedovoljna iskorištenost mogućnosti izricanja zaštitnih mjera koje je zakonodavac propisao upravo stoga jer je predvidio sklonost počinitelja ove vrste nasilja da isto ponovi - kazala je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, naglasivši da kada se radi o nasilju kojim su nanesene tjelesne ozljede ili tijekom kojeg je nasilnik žrtvi prijetio ozbiljnim ozljedama ili čak ubojstvom ono predstavlja kazneno djelo koje je nužno procesuirati u okviru kaznenog postupka i kazniti oštrijom sankcijom od onih koje su propisane prekršajnim odredbama.

- U slučajevima ponovljenog nasilja na sudovima je da kroz odluku o vrsti i oštrini sankcije uvaže i činjenicu da se radi o ponovljenom nasrtaju na fizički integritet i osobno dostojanstvo žrtve. Zakon izričito i vrlo jasno navodi u čl. 10. da je svrha mjera koje stavlja na raspolaganje nadležnim tijelima - od policije do sudova - između ostalog i sprječavanje ponovnog počinjenja nasilja u obitelji primjerenim sankcioniranjem počinitelja prekršaja - pojasnila je pravobraniteljica.

Grdović do sada nije kazneno prijavljen, iako mu je u dva navrata izrečena zaštitna mjera obaveznog liječenja od alkohola. Zadnji put je na zadarskoj psihijatriji završio 2013. godine nakon što je u alkoholiziranom stanju vikao na suprugu Brankicu što je ona prijavila, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:17