NOMADI SA STILOM

NAŠ NOGOMETAŠ I 14 GODINA STARIJA MANEKENKA USELILI U NOVI DOM U ATENI Brodom poslali 27 kutija sa stvarima i smjestili se u raskošnu kuću s bazenom

Iris je snimila kampanju za kozmetički brend Juliette Armand, a slobodno vrijeme će koristiti za druženje s kćerkicom Elizabet
 Iris Rajčić / INSTAGRAM

Splitska manekenka i studentica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu Iris Rajčić (38) i njezin 14 godina mlađi zaručnik, nogometaš Marko Livaja, okrenuli su novo poglavlje u svojim životima: od prošlog tjedna, zajedno s 15-mjesečnom kćerkicom Elizabet, novi su dom pronašli u Ateni, gdje je splitski nogometaš počeo igrati za grčki AEK Athens.

Nakon hladne Rusije, u kojoj su živjeli gotovo dvije godine dok je Livaja igrao za kazanski Rubin, te španjolskih Kanara, gdje je napadač bio član kluba Las Palmas, Splićani zajedničku avanturu nastavljaju u grčkoj prijestolnici. Domaći par, već naviknut na seljenje, Grci su dočekali širom raširenih ruku: već su osvanuli na naslovnici jednih dnevnih novina, a manekenka je, prije odlaska u svoj novi dom, u rodnom Splitu snimila kampanju za grčki kozmetički brend Juliette Armand.

Uzbudljiv život

- Kada se počelo pričati o tome da bismo mogli otići u Grčku, nisam bila pretjerano uzbuđena, no čim smo stigli, pozitivno sam se iznenadila. Jako sam zadovoljna, super nam je ovdje - otkrila je Iris Rajčić, dodajući kako je nomadski život koji njezina obitelj vodi vrlo uzbudljiv, no također ponekad zna biti zamoran. Kako bi sebi i zaručniku olakšala prilagođavanje na “novi teren”, splitska manekenka na svaku novu adresu nosi nešto iz domovine. Tako je učinila i ovaj put, kada su se selili iz sunčanog Las Palmasa.

- Brodom smo iz Španjolske poslali 27 kutija sa stvarima, trebalo im je 15 dana da stignu do Atene. Nekako sam se nadala da će se te sve stvari posložiti same od sebe, no kada je sve stiglo i kada sam ugledala sve te kutije koje čekaju da ih netko raspakira, pao mi je mrak na oči - kaže manekenka, dodajući kako je “muke po selidbi” lakše preživjeti kada se veseliš novom životnom prostoru. Modno-sportski par je, naime, unajmio kuću u jednom mirnom i tihom kvartu, a osim dvorišta, kojem se Iris posebno veseli jer će se njezina Eli imati gdje igrati, posebno je oduševljena prostranim dnevnim boravkom i kuhinjom jer u njoj provodi najveći dio vremena. S obzirom na to da se intenzivno bavi sportom, a suprug joj je profesionalni nogometaš, u domu Iris Rajčić i Marka Livaje prehrana ima veliku ulogu.

- Najčešće kuham dalmatinske specijalitete, a moja se kuhinja bazira na lešo hrani, domaćim juhama i šalšama, mnogo svježeg povrća te ribi, koja ima vrlo važnu ulogu na našem meniju jer je i Marko i ja obožavamo. Na sreću, grčka je prehrana vrlo slična dalmatinskoj pa problema s pribavljanjem namirnica neće biti, no još se nisam upustila u uvrštavanje lokalnih namirnica u svoja jela. Grci u svojoj kuhinji koriste mnogo mirodija, svakako ću isprobati koji tradicionalni recept, no za to ima još vremena, tek smo stigli - govori Iris Rajčić, napominjući kako im u prilagodbi na novu adresu pomažu i prijatelji i obitelj koji su došli u “izvidnicu”.

Božanstvena hrana

U njihovu domu u Ateni trenutačno borave i manekenkina sestra te brat Marka Livaje, kao i Irisina prijateljica, splitska glumica Ana Gruica, s kojima par provodi slobodne trenutke u razgledu grada.

#athens#grece #lovelife#lovelynight#mygirl#storyofmylife YOU @anagruica

A post shared by Iris Rajčić (@riril33) on

Grčka im je “sjela” na prvu jer tko ne bi volio sunce, more, vesele ljude i božanstvenu hranu, ali i brojne zanimljivosti koje ta država bogate prošlosti nudi. Planiraju je obići cijelu, no to će još malo morati pričekati s obzirom na to da su temperature i dalje vrlo visoke, a oni imaju malo dijete. Malena Elizabet podjednako je potegnula na mamu i na tatu, a dok je fizičke karakteristike naslijedila od nogometaša na kojeg nevjerojatno nalikuje, od mame je pokupila sklonost prema finoj hrani i spavanju.

#beautifulplace#beautifulday#athens#akropolis#grece

A post shared by Iris Rajčić (@riril33) on

Eli jede i spava

- Jako puno jede i spava, takva sam i ja bila kao dijete, za razliku od Marka koji je bio sušta suprotnost - šali se Iris te dodaje kako je Eli jako veselo, nasmijano i energično dijete kojem se trude pružiti što je moguće više ljubavi i pažnje, no isto tako, već od najmanje dobi, žele joj usaditi osjećaj za dobro i loše - u njihovoj kući “ne” znači “ne”.

Unatoč tome što ne znaju koliko će njihova grčka avantura potrajati, od života u Ateni, gradu koji ih je oboje oduševio, i Iris i Marko očekuju mnogo. Dok predani napadač u svakom novom klubu daje sve od sebe i optimist je po pitanju svoje igre, Iris će se se posvetiti odgoju male Eli, vježbanju te privođenju studija kraju. Kao obiteljski orijentirani ljudi koji, uz to, žive u stranoj državi bez “baka servisa”, o ludim noćnim provodima ni ne razmišljaju. Ipak, od druženja ne zaziru.

Tatino ❤#daddysgirl#daddysprincess#daddytime #myworld#myall#my2❤ @livajamarko

A post shared by Iris Rajčić (@riril33) on

- Naš će se život, vjerujem, nastaviti istim tempom kao što je bilo i u Las Palmasu. Ništa do kasno u noć, ali kartanja, druženja s prijateljima te večera s društvom ili udvoje ni u Ateni sigurno neće nedostajati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 05:23