DININA IDEJA

NENO BELAN OTKRIO KAKO JE ELLA DVORNIK DOBILA IME 'Dok smo vrištali, zazvonio je telefon u studiju, a on je zaurlao da je postao tata...'

 Ranko Šuvar / Denis Jerković / CROPIX

Neno Belan je u intervjuu za srpski Headliner ispričao priču o snimanju pjesme 'Ella E', piše Slobodna Dalmacija.

'Ovu pjesmu sam napravio za mog pokojnog prijatelja Dina Dvornika. On je tada snimao drugi album, pjesma je zamišljena kao duet i mi smo se našli u splitskom studiju našeg prijatelja Nenada Vilovića.

Otpjevao on svoje, ja svoje i dođe red na posljednji dio pjesme gdje urlamo 'ella e, ella e, ella, ella, ella eeee…'. Dok smo vrištali, zazvonio je telefon u studiju. Dino se javio, razgovarao s nekim, a ovamo se istovremeno vrtio snimljeni dio 'ella e, ella, ella eeee'…

Tada Dino počinje urlati nešto u telefon i to traje neko , ništa ga ne razumijemo. Spušta slušalicu, ulazi u režiju i ponovno urla: 'Postao sam tata, postao sam tata, rodila se… Tada zastaje, malo razmisli nešto i drekne na sav glas – mala Ella', otkrio je Belan.

Zagreb, 060308.
Neno Belan, Tvornica - koncert i promocija albuma
Milivoj Keber / CROPIX
Dino Dvornik i Neno Belan u Tvornici 2008.

'On je tada odlučio da mu se novorođena kći zove Ella po pjesmi koju smo upravo snimali i po tim stihovima koje smo pjevali. Ella je zaista izrasla u veliku i pametnu djevojku, koja, eto, stjecajem okolnosti zaista nosi ime po mojoj autorskoj pjesmi', rekao je Neno, prenosi Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:42