NA BLAGDAN VELIKE GOSPE

VIDEO, FOTO: PRIJE 17 GODINA POGINULA JE ENA BEGOVIĆ Ljetovala je na Braču s Radeljakom i tek rođenom kćerkicom Lanom

 
Ena Begović fotografirana 1998. godine
 Damjan Tadic / CROPIX

Prošlo je 17 godina otkako je u tragičnoj prometnoj nesreći poginula Ena Begović.

Diva hrvatskog glumišta izgubila je život 15. kolovoza 2000. na Braču, gdje je bila na ljetovanju sa suprugom Josipom Radeljakom, svojom majkom Terezom, tada tek rođenom kćerkicom Lanom i Radeljakovim sinom iz prvog braka - Leom.

Poginula je u dobi od 40 godina kada je ispala iz automobila koji je strmim putem otklizio u provaliju, i to od teških ozljeda glave.

Jednomjesečna Lana, sada 17-godišnja ljepotica koja je slika i prilika svoje majke, u nesreći je ozlijeđena, a Enina majka Tereza završila je na sedativima kada je vidjela Enino tijelo u mrtvačnici.

Mia Begović, glumica i sestra pokojne dive koja će ostati zapamćena po brojnim ulogama, a pogotovo po ulozi barunice Castelli, kazala je u nedavnom intervjuu za Dnevnik.hr kako je Ena poginula baš na blagdan Velike Gospe kojoj je ona zavjetovana od malih nogu.

- Cijelo ljeto prolazi mi u iščekivanju tog datuma, iako je moja seka svaki dan sa mnom... Što sam starija, Ena je sve više prisutna u meni. Ja sebe ne doživljavam kao jedinku, uvijek smo bile nas dvije. Bile smo nevjerojatno povezane - rekla je 54-godišnja Mia.

- Veliki dio školovanja provele smo bez roditelja. Ona je već bila zvijezda, a ja mlada glumica koja nije znala tko joj glavu nosi. Iako smo bile jako bliske, u jednom trenutku trebao mi je mali odmak od nje jer se Ena kao starija sestra ponašala jako zaštitnički prema meni - kazala je Mia, koja dodaje kako je Ena bila uvijek direktna i jako duhovita.

Dodala je kako joj je jedna od najljepših uspomena na pokojnu sestru 17-godišnja nećakinja Lana Radeljak, a i vlastita kći, 25-godišnja Maja Lena, fizički je, kaže, nevjerojatno podsjeća na voljenu Enu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 00:12