BLOKIRANI RAČUNI

Domaći celebrityji u sudskoj blokadi: Houdek, Iva Majoli i Danijel Popović duguju milijune, ali mirno spavaju

Pjevač vodi sudske sporove, bivša tenisačica i dalje nabija dugove, a jedino glumac Šovagović priznaje da mu je porezna umalo uništila život

Objava liste dužnika Ministarstva financija pokazala je da mnogi u javnosti doživljavani kao poznati i slavni, duguju stotine ili čak milijune kuna poreza za doprinose i PDV. No, mnogo je poznatih, pogotovo celebrityja, kojima je porezni dug samo jedna od briga jer su im računi već mjesecima ili godinama blokirani zbog bankovnih kredita, kreditnih kartica, ali i računa za mobitel, ili dospjelih a nikad plaćenih računa za popravak automobila ili građevinske radove.

Nekad popularni pjevač bivše Jugoslavije Danijel Popović vjerojatno je najduže od svih u blokadi jer od sredine 90-ih nije plaćao zakonsku alimentaciju za dvoje djece iz drugog braka s modnom agenticom Sanjom Bjedov. Sva njegova naknada za autorska prava koju ostvaruje preko ZAMP-a trebala je ići za podmirenje alimentacije, ali su mu u međuvremenu na račun sjele ovrhe za mobitel i popravak automobila koji nikad nije platio. Popovića je zatim za alimentaciju tužila i treća žena Sandra Grekša iz Zaprešića, kod čije se majke preselio u bijegu od vjerovnika.

Kad ga je nova punica izbacila iz kuće jer je varao i treću ženu, a bio je dužan i za račune, Popović je od dugova pobjegao u Sloveniju i sada živi u Ljubljani. Alimentacija je njegova najveća noćna mora, čak veća i od nepravomoćne odluke suca na Općinskom sudu u Ivancu da dio dugova namiri radom u kaznionici Lepoglava, gdje bi s ostalim zatvorenicima s blagim kaznama trebao izrađivati namještaj i plesti košare od ratana za zakonski propisanu dnevnicu. Zadnji Popovićev dug za alimentaciju i porez iznosi više od 1,5 milijuna kuna.

- Hrvatska me država već godinama ganja. No, svi moji računi već su godinama prazni - podrugljivo je poručio Popović iz Ljubljane.

Naša najslavnija tenisačica Iva Majoli isto tako ležerno reagira na svoje blokirane račune. Ovrhe je uopće ne opterećuju. Blokirana je zbog nevraćanja nenamjenskih kredita, kredita za poslovni prostor japanskog restorana Sora u Zagrebu, koji sada otplaćuje njezin bivši muž Stipe Marić. Usto, kartičarske kuće Amex i Diners već godinama imaju Ivu na crnoj listi, a u T-Mobileu te VIP-u mjesečne račune više od 20 tisuća kuna, koje je nabila razgovarajući u roamingu, a nikad nije plaćala. Nakon isključenja broja na svoje ili suprugovo ime, uzimala bi nove pretplate na rođake i prijatelje.

Pjevač Jacques Houdek već godinama vodi sudske sporove, među ostalima i s građevinarima od kojih je naručio da mu sagrade kuću u Samoboru, ali im nikad nije platio, pravdajući se nezadovoljstvom njihovim radom.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 14:27