SPORNI INTERVJU

EKSKLUZIVNO: OTAC NINE MORIĆ ‘Kćeri, šokirala si me svojim lažima!’

‘Dok sam bila djevojčica, rođeni otac me seksualno zlostavljao’, rekla je manekenka za TV Canale 5
 Bruno Konjević / CROPIX

Sve što je izrečeno su monstruozne i gnusne laži koje su me teško pogodile. Za sve daljnje izjave i poteze, zbog lažnih optužbi moje kćeri i anonimnog izvora, konzultirat ću se s odvjetnicima i pravdu potražiti na sudu. Pod velikim sam stresom zbog svega ovoga - rekao je jučer Jutarnjem listu otac Nine Morić. Zbog ozbiljnosti situacije zamolio nas je da izostavimo njegovo ime i da iz našeg razgovora zasad prenesemo ove, autorizirane, izjave.

ŠOKANTNA ISPOVIJEST MANEKENKE NINE MORIĆ 'Rođeni otac me silovao, pobjegla sam iz Hrvatske'

Naša proslavljena manekenka u nedjelju je za talijansku televiziju Canale 5 iznijela niz šokantnih optužbi na račun vlastitog oca.

“Dok sam bila djevočica, fizički i seksualno zlostavljao me moj rođeni otac. Zbog očeva nasilja često sam kao dijete završavala u bolnici. Da bih pobjegla od fizičkog i seksualnog nasilja, odlučila sam otići iz Hrvatske čim sam dobila priliku. To je ostavilo trag na meni. Cijeli život sam zbog toga imala problema s muškarcima. Te je odnose obilježilo upravo ružno i nasilno djetinjstvo s mojim ocem”, izjavila je N. Morić.

U istom je razgovoru otkrila još neke zastrašujuće podatke iz djetinjstva. Rekla je da je kao dvogodišnja djevojčica bila oteta i zatočena u jednoj garaži te da je sa 12 godina imala problema sa samoozljeđivanjem.

“Za sve sam krivila sebe”, rekla je i najavila da će uskoro o svom traumatičnom djetinjstvu napisati knjigu kako bi ohrabrila sve djevojčice žrtve nasilja u obitelji.

Naša ugledna odvjetnica Ljubica Matijević Vrsaljko, ne ulazeći u nagađanja oko ovog konkretnog slučaja, pojašnjava da je Državno odvjetništvo ovlašteno za otvaranje spisa i da može formirati tim koji će ispitati okolnosti slučaja.

DORH, naime, može reagirati čak i ako za moguće kazneno djelo dozna iz medija. Tada istražni tim utvrđuje je li se slučaj dogodio, kada i gdje, je li nastupila zastara u slučaju i slično.

Odvjetnici s kojima smo razgovarali kažu da bi s obzirom na dob Nine Morić (ima 37 godina), čak i da se ispostavi da su njeni navodi točni, u ovom slučaju mogla nastupiti zastara. Jutarnji je jučer u tekstu o Nini Morić objavio i izjavu jednog člana obitelji koja je zasmetala njezinu ocu.

- Prenošenjem optužbi anonimnog izvora, koji se lažno predstavio kao član obitelji, nanijeli ste mi štetu -kaže otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 02:22