HERMIONE MLATI LOVU

Emma Watson je najplaćenija glumica Hollywooda

19-godišnja Emma rođena je u Parizu, a prije uloge u serijalu o malenom čarobnjaku glumila je samo u nekoliko školskih predstava

ZAGREB - Zvijezda filmova o Harryju Potteru Emma Watson najplaćenija je glumica u prošloj godini u Hollywoodu. Devetnaestogodišnja Britanka sa zaradom od 30 milijuna dolara u 2009. godini premašila je svoje mnogo starije i iskusnije kolegice poput Cameron Diaz, Angeline Jolie i Sarah Jessice Parker. Watson je zauzela 14. mjesto na listi 40 najplaćenijih glumica prema časopisu Vanity Fair te je dosad najmlađa osoba koja je dospjela na tu listu.

Posljednji nastavak

Emma je zasjela na vrh ljestvice zahvaljujući pojavljivanju u posljednjem nastavku serijala o malom čarobnjaku “Harry Potter i Darovi smrti”, čija je radnja podijeljena na dva filma. Watson je, prema Vanity Fairu, za svaki nastavak dobila 15 milijuna dolara.

Mlada glumica rođena je u Parizu, a nakon što su joj se roditelji razveli Emma se sa pet godina preselila s majkom i mlađim bratom u Veliku Britaniju. Prije uloge Hermione Granger koju je prvi put tumačila sa devet godina u filmskom serijalu o Harryu Potteru, Emma je glumila samo u par školskih predstava. Glumila je i u dva filma koja nemaju veze sa Potterom, “Ballet Shoes” u 2007. godini te je posudila svoj glas u animiranom filmu “The Tale of Despereaux” u 2008. godini.

Osim u glumi, Emma se okušala i u manekenskim vodama, pa je od 2009. godine i službeno lice modne kuće Burberry. Nedavno je s mlađim bratom Alexom snimila za njih i novi katalog za kolekciju proljeće/ljeto 2010. godine.

Njezin kolega Daniel Radcliffe našao se na šestom mjestu iste muške ljestvice, a kako su prvih pet osoba na ljestvici redatelji, Daniel je najplaćeniji muški glumac u Hollywoodu sa zara-dom od 41 milijun dolara u 2009. godini.

Isključivo u Potteru

Dvadesetogodišnjak je tu basnoslovnu svotu zaradio isključivo pojavljivanjem u posljednjem “Harry Potteru”, a zahvaljujući tom filmu, na 15. mjestu je i njegov kolega Rupert Grint sa zaradom od 30 milijuna dolara.

Najplaćeniji muškarci i glumice u Hollywoodu u 2009. godini:

1. Michael Bay (125 milijuna dolara)

2. Steven Spielberg (85 milijuna dolara)

3. Roland Emmerich (70 milijuna dolara)

4. James Cameron (50 milijuna dolara)

5. Todd Phillips (44 milijuna dolara)

6. Daniel Radcliffe (41 milijun dolara)

7. Ben Stiller (40 milijuna dolara)

8. Tom Hanks (36 milijuna dolara)

9. J. J. Abrams (36 milijuna dolara)

10. Jerry Bruckheimer (35.5 milijuna dolara)

1. Emma Watson (30 milijuna dolara)

2. Cameron Diaz (27 milijuna dolara)

3. Sarah Jessica Parker (24 milijuna dolara)

4. Katherine Heigl (24 milijuna dolara)

5. Reese Witherspoon (21 milijun dolara)

6. Angelina Jolie (21 milijun dolara)

7. Jennifer Aniston (20 milijuna dolara)

8. Sandra Bullock (20 milijuna dolara)

9. Kristen Stewart (16 milijuna dolara)

* samo je 9 žena ušlo među 40 najplaćenijih

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 03:01