MORATE IH POSLUŠATI

EURO BLACK NATION: Romski hip hop bez cenzure stiže u Močvaru!

 YouTube

Euro Black Nation dolaze iz Darde, a po svemu što ih karakterizira riječ je o neuobičajenoj grupi. To su dečki u kasnim dvadesetima, obožavaju repati, odrasli su na cesti i njihove su priče brutalno istinite, a pomalo podsjećaju na „Milijunaša s ulice“ i nadaju se da će njihov kraj biti sretan baš kao u navedenom filmu.

Pod utjecajem kung fu filmova i hip hopa, Euro Black Nation (E.B.N.) kombiniraju elektronske i hip hop ritmove s romskom tradicionalnom glazbom što sveukupno čini njihov, kako sami kažu, «gipsy style».

Inspiraciju pronalaze u vlastitoj svakodnevici koju obilježava sveprisutna nezaposlenost te životarenje od socijalne pomoći i skupljanja željeza. Nakon uredno odsluženih zatvorskih kazni i društveno korisnog rada,

puni duha i optimizma depresivne teme obrađuju na jedinstven i duhovit način jer nemaju ništa, ali kažu da imaju sve (mnogi bi im pozavidjeli na životnoj filozofiji).

Nakon nekoliko godina rada dovršili su album, nastupili na prošlogodišnjem Motovun film festivalu, o njima su snimljena dva dokumentarna filma, a za nekoliko tjedana kreću na turneju. Koliko su zagrizli za ono što najviše vole, a to je glazba, pokazat će na prvom samostalnom koncertu u Zagrebu, u Močvari 17. travnja u 21 sat.

)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 11:02