PROJEKT ŽIVOTA

GORAN VIŠNJIĆ ĆE BITI NOVI JAMES BOND? 'Sada su mu misli u ulozi Ante Gotovine, poslije će razmišljati o agentu 007'

Svjetski mediji naveliko spekuliraju o ulozi najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu. Višnjić to ne želi komentirati

Već vidim našeg Šimu kako kao novi Bond, James Bond, ulazi u kadar i kaže: ‘shaken, not stirred’ - mašta dobar prijatelj Gorana Višnjića do kojeg je doprla vijest što su je ovog vikenda prenijeli svi inozemni i domaći portali. Mediji kalkuliraju da se upravo šibenskom glumcu s hollywoodskom adresom smiješi uloga života najpoznatijeg tajnog agenta Jamesa Bonda.

Višnjić bi, nagađa se, trebao naslijediti Daniela Craiga koji po ugovoru mora snimiti još dva nastavka filma (snimanje prvog filma počinje u prosincu 2014., potvrdila je producentska kuća Eon), nakon čega bi trebao doći red na novog agenta 007, 42-godišnjeg Višnjića, koji to u subotu u Rimu, na otvaranju “Roma Fiction Festa”, nije želio ni potvrditi ni demantirati.

- Ne bi bilo profesionalno da pričam o ulogama za koje nisam siguran da ću ih odigrati. Naravno da mi laska činjenica što me mnogi vide kao idealnog za ulogu Bonda - rekao je glumac tijekom boravka u Rimu.

Ovo nije prvi put da se Višnjića ističe kao jednog od favorita za ovu rolu. Podsjetimo, 2005. godine bio je jedan od četiri finalista za prestižnu ulogu, koja je na kraju dodijeljena Craigu.

- Goran je tada redovito odlazio u London, a snimio je i dvije zadane probne filmske scene. U jednoj je u najboljoj maniri glasovitog Seana Conneryja ušao u sobu i djevojci koja se omotana u plahtu protezala na krevetu rekao: ‘My name is Bond, James Bond’. Druga scena bila je jedna od onih što su je ljubitelji Bonda mogli vidjeti u filmu ‘The Girl with the Dragon Tatoo’ - kažu glumčevi prijatelji, koji otkrivaju kako će naš proslavljeni glumac na proljeće nastaviti snimati “Extant”, novu CBS-ovu televizijsku seriju čiji je producent Steven Spielberg, a u kojoj glavne uloge imaju Višnjić i oskarovku Halle Berry.

- Nastavak serije počinje se snimati u veljači, a planira se da će snimanje potrajati do srpnja 2015. godine. Potom će Goran doći u Hrvatsku, gdje će se priključiti ekipi koja radi na filmu o generalu Anti Gotovini, a koju predvodi Antun Vrdoljak. Taj film se počinje snimati u travnju, a kako će Goran tada biti zauzet zbog snimanja televizijske serije, njegov punac već je isplanirao da će prvih par mjeseci raditi na snimanju generalovog djetinjstva, odnosno scenama u kojima Goran ne glumi, jer on igra odraslog Gotovinu - otkrivaju Višnjićevi prijatelji.

Konkurenti su mu I. Elba i Tom Hardy

Načelna je (neizgovorena) politika ona da Bonda mora glumiti kraljičin podanik, dakle neko iz UK, a može i iz Irske (Brosnan) i Australije (Lazenby). Kladioničari kao najvjerojatnije Craigove nasljednike u ulozi tajnog agenta vide Idrisa Elbu i Toma Hardyja s omjerima 3:1, odnosno 7:1. Slijede ih Michael Fassbender i Richard Armitage, a Goran Višnjić je na sredini ljestvica kladionica s omjerom 66:1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 11:20