'SULEJMAN VELIČANSTVENI'

Halit Ergenc tri godine nije obrijao bradu zbog uloge!

Zbog uloge u seriji “Sulejman Veličanstveni” glumac Halit Ergenc već tri godine nije obrijao bradu, a iako mnogi misle da on sam brine o njoj, prava je istina da profesionalci koji rade šminku svakodnevno na setu šišaju, njeguju i friziraju njegovu bradu.

U prvoj sezoni, koju trenutno pratimo na RTL Televiziji, njegova brada izgleda kraće jer glumi mladog Sulejmana koji je tek došao na vlast, u budućim nastavcima njegova će brada itekako izrasti.

- Producenti i ja odlučili smo da će moj lik puštati bradu u skladu s odmicanjem serijala. Kako vrijeme prolazi tako raste i moja brada. Neću stalno imati bradu, ponekad ću je skratiti, a opet po potrebi je i puštati. Kako će serija ići dalje, morat će mijenjati i boju, dodavat će joj se i razni efekti starosti, sijede vlasi... - ispričao je Halit Ergenc koji se u početku teško navikavao na bradu, a sad se osjeća ugodno s njom, baš kao i njegova supruga Berguzar koja se više ni ne sjeća kako Halit izgleda bez nje.

Nakon što je proučila tisuće stranica povijesnih zapisa i odgledala brojne dvorske portrete slavnog sultana, scenaristica Meral Okay ipak je odlučila ostaviti Halita bradatog od samog početka emitiranja, unatoč protestu mnogih povjesničara koji su tvrdili da Sulejman nije nosio bradu prilikom dolaska na prijestolje.

Međutim, Okay kao da je znala da će upravo Sulejmanova “obrasla brada” postati zaštitni znak serije, ali i novi modni trend u Turskoj. Naime, mnogi su mladi počeli počeli puštati bradu, ali i odlaziti profesionalcima u brojne turske brijačnice na dotjerivanje i “ukrašavanje”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 00:35