CRVENOKOSA LJEPOTICA

Hurem Meryem Uzerli: Turci su me povezivali s Halitom Ergencom, a potom optužili da sam lezbijka

Nakon osmomjesečne potrage za glumicom koja će utjeloviti Hurem, veliku ljubav Sulejmana Veličanstvenog, izbor je pao na 29-godišnju, turskoj javnosti nepoznatu Meryem Uzerli. Riđokosa Meryem odrasla je, naime, u Njemačkoj i unatoč tome što nije imala veliko glumačko iskustvo, upravo je ona izabrana između 20.000 glumica da tumači lik Hurem.

• Kako ste doznali za ulogu s obzirom na to da živite u Njemačkoj?

- Prijatelj je čuo da su dugo tražili glavnu glumicu za taj projekt. Ja sam se odmah zainteresirala i javila produkciji telefonom. Odmah nakon audicije rekli su mi da sam dobila ulogu. Zbog toga sam morala godinu dana živjeti u Turskoj, što mi je dobro došlo da upoznam korijene. Znate, moja majka je Njemica, a otac Turčin. U Turskoj sam upoznala drugu stranu svoje krvi jer sam dotad samo nekoliko puta bila u posjetu rodbini budući da od rođenja živim u Njemačkoj. Otkad sam pristala glumiti u seriji, živim na relaciji Njemačka - Turska, i to mi nije još postao problem.

• Moram priznati da jako lijepo izgledate i uživo. Što radite da ste tako atraktivni?

- Kao i svaka druga osoba, ni ja sama sebi nisam najljepša na svijetu. Bitno mi je da se normalno hranim i pijem puno vode. Drago mi je što vam se sviđa moja linija jer sam upravo skinula nekoliko kilograma radi snimanja nove sezone. Rekli su mi da moram malo smršavjeti jer ću sada glumiti malo stariju Hurem. U stvarnosti sam normalna žena, kao i svaka žena na ovom planetu. Ne vježbam puno, ali zbog kostima i snimanja ipak malo pripazim što jedem.

Prvi veliki projekt

• Kako ste se pripremali za ulogu Hurem?

- Nikad prije nisam imala ovako velik projekt, a kada sam pristala glumiti u ‘Sulejmanu’, nisam pomislila da će biti tako veliki hit. Kako bih se što više približila liku, trudila sam se odlaziti na sate vježbanja turskog jezika jer sam mislila da ne znam dobro govoriti svoj drugi jezik. Htjela sam ukloniti njemački naglasak iz turskog izgovora.

• Koliko vas podržava obitelj?

- Jako me podržavaju i sretni su zbog mog uspjeha u Turskoj. Sretni su jer radim posao koji volim.

• Družite li se s kolegama i izvan seta?

- Znate, snimanja traju i po 16 sati na dan. Cijelo sam vrijeme na setu i prisiljena sam, takoreći, družiti se s ostalim glumcima i produkcijskim timom, redateljem, scenaristicom. Nekako smo s vremenom postali kao obitelj. Ipak se više družim s glumicama, kolegicama koje su mi suparnice u seriji. Ipak smo mi žene i imamo mnogo tema za razgovor. Znamo i neke privatne stvari jedni o drugima koje nikada neće izaći u medije.

• Puno se pisalo o vama u medijima prije emitiranja serije u Turskoj?

- Da, pisalo se da sam kriva za raspad Halitova braka, pa onda da između mene i Nur, koja tumači lik sultanove prve supruge Mahiderve, ima loših vibracija na setu, da se ne volimo i ne poštujemo. Također da sam lezbijka, ali i da tražim dečka među kolegama glumcima, ali sve to nije istina.

U Njemačkoj je nepoznata

• Prepoznaju li vas i u Njemačkoj dok šetate ulicom?

- U Njemačkoj nisam toliko popularna kao u Turskoj gdje me stalno netko želi fotografirati i malo razgovarati sa mnom. To mi je već postalo normalno. Čim je u Turskoj počelo emitiranje ‘Sulejmana’, mnogi su me gledatelji i zadirkivali zbog lika koji glumim. Tražili su me objašnjenja zbog nekih Hureminih odluka ili izjava. No, ja sam sretna što me obožavatelji prepoznaju i što žele sa mnom razgovarati jer kad god dođem u Njemačku, toga više nema. Mogu slobodno šetati ulicama, među građanima, a da me apsolutno nitko ne zaustavi.

Nisam poznavala Turke

Kakav je Halit Ergenc kao vaš partner u seriji? Daje li vam savjete?

- Dok sam živjela u Njemačkoj, nisam znala niti jednog turskog glumca. Čak ni tko je Halit. Tek su mi prijatelji rekli da ću glumiti uz živu legendu turskoga glumišta. Nisam znala da je on toliko poznat, i to ne samo u Turskoj nego i u regiji. Prije snimanja susreli smo se dva ili tri puta, upoznali se međusobno, ali i s ostalim glumcima. Isprva mi je bilo teško uklopiti se među njih sve, prva snimanja teško su mi padala. Tek kad sam si u glavi posložila činjenicu da je naša glumačka ekipa sastavljena od profesionalaca, poznatih ili manje poznatih, odmah mi je bilo lakše raditi. Odmah je iz mene izašla drugačija energija, pozitivnija, bolje sam ušla u lik Hurem. S Halitom je zaista lijepo raditi, vrlo rado mi je pomogao u pripremama prije snimanja i tijekom čitanja scenarija. Njegovi su savjeti zlata vrijedni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 16:00