OTKRILA DETALJE

ISPOVIJEST CECE RAŽNATOVIĆ 'Mrcvarili su me devet godina, sad je sve gotovo i želim živjeti punim plućima'

Ceca Ražnatović, Arkanova udovica u intervjuu za srpski Blic progovorila je o godinama kad je bila u centralnom zatvoru i kućnom pritvoru nakon što je ostala bez muža.

Podsjetimo, Ceca je bila u nekoliko navrata uhićena, ležala je u centralnom zatvoru, a nakon toga i u kućnom pritvoru.

Na pitanje novinara Blica je li bila u pritvoru zbog oružja njezinog supruga koje je pronađeno u kući slavne srpske pjevačice te zar nisu svi znali da je on bio komandant Srpske dobrovoljne garde, Ceca je rekla: 'Svi su to znali, ali to je davno završena priča. Mnoge priče su ispričane. Iskreno, ne znam ni što da vam kažem. Nerado se sjećam tog perioda, tog posljednje desetljeća, koje mi je stvarno prisjelo. Rijetko i komentiram sve što mi se dogodilo. Nisam netko tko galami preko medija i možda mi je to velika greška. Da sam bila bučnija i da sam se branila od kojekakvih napada, možda bih bolje prošla u životu i ne bi mi lijepili kojekakve etikete.'

Ceca je u intervjuu komentirala i to da ni sama ne zna zašto se našla u nemilosti tadašnje političke vlasti.

'Ne znam, znam samo da je to trajalo 10 godina, od 2003. godine. I meni su neke stvari potpuno nejasne. Sad je gotovo sve. Nebitno je. Želim živjeti život punim plućima sad kad sam skinula taj ogromni teret sa svojih leđa i sa svoje obitelji. Napokon trebam živjeti', odgovorila je u intervjuu Blica.

Vojislav Đuraković, nekadašnji Arkanov bojnik, tuži Cecu jer mu navodno duguje preko 116 tisuća eura, a pjevačica to komentira riječima: 'Nije navodni bojnik jedini koji se sjetio da mu nešto dugujem poslije smrti mog muža. Prvo me tužio da mi je u kući u Ulici Ljutice Bogdana davao novac za dnevne potrebe iako u to vrijeme nismo ni živjeli na navedenoj adresi jer kuća nije bila izgrađena. Potpuno mi je nejasno zašto je njegova tužba prihvaćena ili zašto nije odbijena jer je kasnije na sudu izjavio da novce nije dao za moju osobnu upotrebu nego Željku za Srpsku dobrovoljnu gardu. I tu nije kraj izmišljotinama. Posljednja verzija izrečena na sudu je da nije dao novce meni u kući nego mom mužu kroz prozor automobila, a on je navodno njemu rekao da će to dati meni za osobnu upotrebu. Mene do sada sud nijednom nije pozvao da o tome kažem bilo što, ali me mediji za svaku njegovu laž zovu da dam izjavu. Uprkos tome, osuđena sam da sam dužna, ali je Vrhovni sud poništio presudu prvostupanjskog i Okružnog suda jer je tražio da se prvo završi ostavinska rasprava i da svi koji su od mog muža eventualno nešto potraživali mogu to potraživati od svih njegovih pravnih nasljednika.'

Na pitanje je li ikome dužna novce, Ceca je odgovorila kratko i jasno: 'Nisam posuđivala novce od nikoga, mnogi misle da od mene imaju pravo tražiti novce jer sam uspješna i popularna. Za to postoji samo jedna riječ - reket.'

Kako su Arkan i Ceca bili prijatelji s bračnim parom Đinđić, novinar Blica je pitao kako to da se ona kasnije našla u nemilosti Demokratske stranke.

'Da, bili smo prijatelji. Željko i Zoran su bili u odličnim odnosima, a na koncertu na 'Marakani' prvu košara cvijeća dobila sam od Ružice i Zorana. I poslije Željkove smrti Zoran i ja smo bili u veoma dobrim odnosima. I prvi je došao da mi da saučešće. Rekao mi je: 'Hajde da krenemo zajedno na Miloševića i svrgnemo ga s vlasti.' Odbila sam. Politikom se nikada nisam bavila i uopće me ne zanima. A onda se dogodila ta strašna nesreća. Mislim da smo svi mnogo izgubili njegovom smrću', kaže Ceca.

Ceca je komentirala i navode da je bila povezana s ljudima koji su sudjelovali u ubojstvu Đinđića, a neki od njih bili su čak i njezini kućni prijatelji.

'Ukoliko poznaješ ili se družiš s nekim, to ne znači da ćeš napraviti istu stvar kao i tvoj prijatelj. To ne znači i da ga nećeš osuditi ako griješi. Ne možemo utjecati na sve ljude. Nekada ne možeš ni pretpostaviti što netko iz tvog bliskog okruženja može učiniti. To ne znači da ja trebam snositi odgovornost zbog tuđih postupaka. Svi smo mi punoljetni i zreli ljudi i sami snosimo odgovornost za ono što činimo', smatra pjevačica.

Pjevačica je bila optužena i zbog utaje poreza zbog čega je bila u kućnom pritvoru te naposljetku platila 1,5 milijuna eura poreza.

'To se događalo u vrijeme embarga kad je jedino bilo moguće plaćanje u gotovini. Kažnjena sam zbog transfera čiji je dio došao u gotovini i knjižen na moje ime. Zato plaćam kaznu, a ne zbog utaje poreza, jer oni su smatrali da sam se ja na taj način okoristila. Svaki novčić koji je došao od igrača uložen je u Obilić, što je evidentno jer onaj stadion nije pao s neba. To košta puno novaca', kaže Ceca.

Ipak, priznala je krivicu i prihvatila nagodbu.

'Samo iz jednog razloga - bilo mi je dosta mrcvarenja. Moj predmet su vadili i vraćali u ladicu punih devet godina, to je bilo psihičko izluđivanje i maltretiranje i moje obitelji i mene. Htjela sam da staviti točku. Nitko sa državom nije dobio rat, zašto bih ga dobila ja? Ali vidjeli smo na drugim primjerima da je nekima vlast bila majka, a nekima maćeha. Ali to je za mene završena priča. Nikom ništa ne dugujem, stavljena je točka i ja idem dalje. Šta je bilo - bilo je. Da li je to pravda ili nepravda, meni je sada svejedno', odlučno tvrdi pjevačica.

© 2007 Srdjan StevanovicTel: +381 63 219 289email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ceca je osim na sudu zbog vlastitih pravnih slučajeva bila i zbog toga jer je svjedočila na suđenju Luke Bojovića. Na pitanje novinara zašto je svjedočila, srpska zvijezda je otkrila: 'Poslije ubojstva mog muža izlazile su u javnost priče da Obilić duguje kojekakvim privatnim menadžerima novac. Svi oni su mislili da će ucjenama i javnim prozivkama moći utjerivati reket. A kako bi u javnosti to bilo uvjerljivije predstavljeno, uvijek su pronalazili ljude koji su bili spremni lažno svjedočiti kako sam ja prijetila, u tom trenutku, ozloglašenim ljudima. Tada je i neki sitni kriminalac Jorga tobože bio menadžer Nikoli Lazetiću, pa mu je Obilić navodno nešto dugovao za njegov transfer. Jedini koji se pojavio sa potraživanjima za Lazetića bio je FK Vojvodina, na čiji račun je isplaćeno 1,5 milijun maraka. Ali odjednom se pojavljuje lažni svedok koji tvrdi da je taj Jorga za transfer Lazetića trebao od Obilića naplatiti šest milijuna maraka i da su mu Luka Bojović i ostali zbog toga prijetili. Ključna optužba lažnog svjedoka protiv mene bila je da su se na moj mobilni telefon javljali Luka Bojović, i Legija, i Dragiša Binić, i Borisav Pelović i moja sestra Lidija… Samo se ja nikada nisam javila na telefon. Pritom, nikada me nitko od njih nije optužio da sam izrekla bilo koju prijetnju ili ružnu riječ', objašnjava srpska zvijezda u intervjuu za Blic.