KONCERT LJUBAVI

Josipa Lisac: Naše društvo pati od sindroma zaborava. Ja na to ne pristajem

 Neja Markičević/CROPIX

ZAGREB - Glazbena diva Josipa Lisac nastupit će u petak, 10. prosinca, u zagrebačkom Hypo Expo XXI. centru, na koncertu pod nazivom “Za Karla”, koji već tradicionalno održava u znak sjećanja na svog životnog partnera, pokojnog rock’n’roll pjevača i skladatelja Karla Metikoša.

Inspiracija i motivacija

- Postoji osoba koju tražimo i čekamo cijeli život. Neki je pronađu ranije, neki kasnije, a neki nikada. Ja sam sretna jer sam u Karlu pronašla svoju životnu ljubav i ne želim da sve što je on stvorio jednostavno padne u zaborav - rekla je Josipa te dodala da, iako je prošlo skoro dvadeset godina od Karlove smrti, ona još uvijek u njemu pronalazi inspiraciju i motivaciju.

- Želja da se ide dalje, da se ne posustaje - to u nama stvara ljubav. Ova naša sredina pati od sindroma zaborava, što je žalosno. Karlove su pjesme one koje uz nas ostaju zauvijek i veselim se što postoje ljudi koji to shvaćaju. Što se u tišini sluša i voli - smatra pjevačica.

Dnevnik jedne ljubavi

Naime, Karlo Metikoš ostavio je značajan trag na glazbeni i životni put Josipe Lisac. Njihov zajednički album “Dnevnik jedne ljubavi”, objavljen 1973. godine, jedno je od ponajboljih konceptualnih rock ostvarenja i spada u antologiju hrvatske diskografije. Legendarnoj pjevačici na pozornici će se pridružiti i glazbenici Arsen i Matija Dedić.

- Arsen će izvesti dvije prekrasne pjesme, “Znat ćeš” i “Tamara”, uz klavirsku pratnju svoga sina Matije. Uvijek mi je lijepo na pozornici vidjeti taj dvojac - ispričala je 60-godišnja diva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 06:17