SUPRUGA JOHNA TRAVOLTE

Kelly Preston: Sina Benjamina rodila sam šuteći jer želim sretno dijete

 AP

ZAGREB - Supruga Johna Travolte, Kelly Preston , u intervjuu u Today showu progovorila je prvi put o porodu prema običajima scijentologije, religije čiji su sljedbenici i ona i slavni glumac. Kelly je malog Benjamina rodila u studenome prošle godine i pritom morala biti vrlo tiha - kako scijentologija i nalaže. Naime, osnivač scijentologije L. Ron Hubbard smatra da će djeca izrasti u zdravije osobe ako se rode u miru i tišini, dakle bez vikanja, plakanja, psovanja - svega onoga čemu buduće majke u očaju i boli često pribjegnu. Ali ne i Kelly. Ona je poslušno rodila Benjamina bez nepotrebnih riječi i uzvika.

Na pragu pedesetih

- Poželjno je da bude što manje riječi. Ako imate potrebu stenjati ili malo zaplakati, to je, naravno, sasvim normalno. No, važno je da ih na svijet dovedete na što mirniji i nježniji način. L. Ron Hubbard otkrio je da nepravilnosti, psihosomatske bolesti, stres, zabrinutost, strah i slične stvari koje osjećamo u životu imaju veze s reaktivnim umom. Dakle, u tom dijelu mozga čuvamo različite riječi i naredbe koje nam se mogu vratiti kasnije u životu i utjecati na nas - objasnila je 48-godišnja Kelly.

Preston s Travoltom ima i desetogodišnju kćer Ellu, a par je prije dvije godine izgubio sina Jetta koji je preminuo na Bahamima tijekom obiteljskog odmora. Kao dijete je navodno bolovao od Kawasaki sindroma, a par je nakon njegove smrti prvi put prizano da je njihov sin bio autističan. Često je imao napadaje, a upravo je jedan od njih i proglašen uzrokom smrti. Budući da je John Travolta pripadnik scijentološke zajednice od 1975. godine, a s Kelly se vjenčao 1991., par je sa svom svojom djecom isprobao ovu “tihu metodu” rađanja i za sada su, tvrdi glumica, vrlo zadovoljni.

- Blagoslovljena sam. Moja su djeca oduvijek bila nevjerojatna, vrlo mirna, staložena i sretna. I znam da je upravo način na koji sam ih rodila razlog za to - rekla je Kelly koja je zahvalna i što je uspjela roditi na pragu pedesetih.

Blagotvorni smješak

- Mislim da je, ako rodite u ovim godinama, to pravo čudo. Blagoslovljeni smo i sretni što sam mogla zanijeti - rekla je. Njezin je suprug također progovorio o novom članu obitelji i promjenama koje je donio u njihove živote. - Benjamin je našem domu dao novi duh i svrhu. Donio nam je novi početak. Sve nas to podiže i razveseljava. Mene posebno, kada mi se nasmije i kada izgleda zadovoljno u mojim rukama - rekao je Travolta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:31