NOVA EMISIJA

Knjaz: Sa strancem i bez novca lutat ću zabitima Hrvatske

Robert Knjaz shvatio je da vrlo slabo poznaje Hrvatsku te je to odlučio iskoristiti za novu emisiju
Zagreb, 270409. 5. Godina RTL Televizije.Krapinska.Na slici Robert Knjaz.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

ZAGREB - Nezaustavljivi kreativac Robert Knjaz, čije je ime s godinama postalo garancija za dobru zabavu i kvalitetne televizijske projekte, ponovo se bacio na posao pa će na RTL-u najesen gledatelji moći uživati u emisiji potpuno drukčijoj od dosadašnjih Knjazovih ‘umotvorina’, a opet prepoznati njegov dobro znani osobni pečat. Knjaz je prije 19 godina s kamerom pod rukom osnovao televiziju Dugave i sa, kako kaže, nekoliko entuzijasta počeo snimati vlastite projekte koji su s godinama rasli, pa je dosad veći dio života proveo u vezi s televizijom nego kao ‘samac’.

Nakon dobro znanih serijala “Svlačionica“, “U paklu Portugala“, ”Mjenjačnica“, “Koledžicom po svijetu“ te “Najvećih hrvatskih misterija“ Knjaz se upustio u novu avanturu radnog naslova “Putovanje ludom radovanje“.

Hrvatski mikrosvemir

- Posljednjih godina proputovao sam cijeli svijet, a Hrvatsku, koja je također jedan mikrosvemir, znam jako malo, kao i svaki prosječni Hrvat koji gledajući televiziju zna više o Dubaiju nego o, recimo, Cisti Provo ili Svinjarevcima.

Recesijski turizam

Preda mnom je radno ljeto i zidarska preplanulost jer snimamo emisiju s elementima “recesijskog turizma” gdje preko interneta nalazimo i dovodimo strane goste koji nikada nisu bili u Hrvatskoj i vodimo ih zemljom mimo utabanih turističkih staza.

S obzirom na to da sa sobom na putu nemam novca, moram se snaći za hranu, spavanje i prijevoz za sebe, gosta i snimatelja tako da na putu spontano upoznajemo masu ljudi i u ni jednom trenu ne znamo što će se sljedeće dogoditi - ispričao je Knjaz i dodao kako je za razliku od prijašnjih uspješnica u novoj emisiji ‘zaobišao’ poznate Hrvate, a umjesto njih nudi samo naizgled obične stanovnike Lijepe naše koji su zanimljiviji od mnogih medijski eksponiranih, iako nemaju Dolce & Gabanna torbicu ili potkošulju.

Uz svoju, kako je rekao, dokumentarno-putopisno-zabavno-mjuzikličnu emisiju Knjaz se bliži postdiplomskom režije, smjer igrani film na Akademiji dramskih umjetnosti, a tako i svom životnom snu - biti redatelj igranih filmova. Zasad kao uzoran suprug i otac troje djece djeluje na nekoliko poslovno-privatnih razina.

- Moj posao je zahtjevan, ali uspijevam kao svaki ozbiljni DJ puštati muziku na tri, četiri ‘floora’. Jedan je familija, pa RTL, Akademija, pa moja tvrtka Sirovina i sinovi. Najesen pokrećem i svoju internetsku stranicu (Knjaz.tv) gdje će se uz ostalo moći vidjeti i sve što sam dosad radio.

Žrna i djeca najveći fanovi

Nemam se pravo na ništa potužiti, osim možda slave, koja mi je naporna i rado bih je se odrekao u nečiju korist - zaključio je Knjaz. Dovoljni su mu fanovi njegova supruga Zrinka, 11-godišnji Emanuel, tri godine mlađa Sunčica i 1,5-godišnji Luka Eusebio za kojega ponosni tata tvrdi kako već ima ‘kondukterske zulufe’ k’o Elvis.

Spavali u nečijem autu u Lici

Među prvim Knjazovim dogodovštinama sa snimanja nove emisije je posjet zabitima Like s turistom iz Berlina.

- Krenuli smo u okolicu Gospića. Nismo mogli naći spavanje pa smo upali na svadbu. Dopustili su nam da spavamo u nečijem autu, a kasnije su nam ljubazni uzvanici ponudili smještaj u dječjoj sobici. Ovo je prilika za upoznati iskrene i zanimljive ljude kojima Hrvatska vrvi, tako da u ovom projektu niti jedna scena nije namještena i nema igranih dijelova - kaže Knjaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 22:33