ZAJEDNIČKI KORIJENI

KOGA LJUBI IZUMITELJ NAJBRŽEG ELEKTRIČNOG SUPERAUTA NA SVIJETU? Otkrivamo tko je crnokosa i zelenooka ljepotica koja je ljubila Rimca u Ženevi

Na salonu automobila u Ženevi sve su oči bile uperene u crnokosu ljepoticu koja je nježno ljubila poznatog inovatora
 Ivan Lacković/EPH

Na salonu automobila u Ženevi, izumitelj superautomobila i naš najnagrađivaniji mladi inovator Mate Rimac nije samo privukao pozornost medija high perfomance verzijom modela Concept-S nego i lijepom djevojkom koja je bila s njim u društvu. Njihov poljubac odmah je osvanuo na naslovnicama, a sve je zaintrigiralo tko je crnokosa ljepotica prekrasnih zelenih očiju, kojoj je ime, kako se to sada doznalo, Katarina Lovrić. Posebno zato što se Rimca nije često viđalo na društvenim događanjima, niti je bio na glasu kao netko tko često mijenja djevojke.

Zajednički korijeni

Dapače, upravo suprotno, pa iako su svi njihovi prijatelji i obitelji znali za novu ljubav, mladi par nikad se nije eksponirao u medijima. Rimac je u vezi sa 26-godišnjom Katarinom oko godinu dana, a sudeći po njihovim objavama na Facebooku, znaju se već prilično dugo. I Katarina je na svoj Facebook postavila da je iz Livna, baš kao i Rimčeva obitelj koja sada živi u Samoboru. Često boravi i u Americi, pa je na svoj profil stavila da živi u New Yorku, baš kao i da se školovala na smjeru marketinga na Visokoj poslovnoj školi Zagreb s pravom javnosti.

Fotografiju poljupca u Ženevi, Rimac je postavio i za svoju profilnu fotografiju na Facebooku, a uz čestitke i brojne “lajkove”, prijatelji su im počeli postavljati pitanja poput “kada će vjenčanje?”. Zasad bez odgovora.

O ljubavnom životu naočitog mladog poduzetnika zapravo se vrlo malo zna. Poznato je da je dugo bio u vezi s Monikom Mikac koja je jedno vrijeme u njegovoj firmi radila kao voditeljica odnosa s javnošću i marketinga tvrtke Rimac automobili, a sada je šefica operative. Sudeći po tome, očito im prekid veze prije godinu i pol nije poremetio dobre odnose. Dečko iz Samobora, kako mu u medijma to često znaju tepati, rođen je u Livnu, u Bosni i Hercegovini, a rano djetinjstvo proveo je u Frankfurtu. Njegov otac Ivan je radio na baušteli, a zatim je pokrenuo i vlastiti biznis. Majka Zdenka do 1995. bila je spremačica u hotelima, a zatim se posvetila obitelji.

Vrijeme za život

Prije nekih 15 godina obitelj Rimac vratila se u Hrvatsku. S obzirom na to da se danas 27-godišnji izumitelj najbržeg električnog automobila na svijetu potpuno posvetio svojoj strasti - autima, logično se nametnulo pitanje živi li iole kao njegovi vršnjaci.

- Još nisam otkrio formulu kako pronaći vremena za život koji se ne odnosi na posao. Često zarastem do neprepoznatljivosti prije nego što stignem otići do frizera. Prijatelje gotovo i ne viđam. No meni to nije problem. Ja sam svoj život posvetio svom poslu - kazao je Rimac prošle godine za Story.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:12