RAT JACKSONOVIH

Kralj popa braći i sestrama nije ostavio ni novčića!

Majka Michaela Jacksona , 82-godišnja Katherine, naslijedila je 40 posto sinova novca. Njegovo troje djece, Prince Michael, Paris i Blanket, podijelit će 40 posto, dok će preostalih 20 posto dobiti dobrotvorne udruge. Proviziju dobivaju odvjetnici koji su izvršitelji oporuke.

Dugo čuvana tajna, podjela bogatstva od 1 milijardu dolara koje je iza sebe ostavio kralj popa nakon smrti 2009. godine, napokon je otkrivena i objavljena ove nedjelje u Daily Mailu. Rat Jacksonovih traje već dugo, posljednjih tjedana intenzivno ga prati i javnost, a pozadina cijele priče je borba za novac i činjenica da su iz oporuke izostavljeni Michaelovi braća i sestre. Oni su toliko ogorčeni da čak tvrde kako su odvjetnici lažirali oporuku.

Obiteljski rat

Prije tri godine, kad je u lipnju 2009. pronađeno Michaelovo mrtvo tijelo, nije se činilo da će biti razloga za takav obiteljski rat. Štoviše, većina bi aktera vjerojatno rado potpisala potvrdila da nema ništa s Jackovim financijama. Naime, katastrofalne investicije, karijera posrnula pod težinom skandala i nekontrolirano trošenje, doveli su Jacksona na rub bankrota. No, kako to obično biva, smrt pop-zvijezde podsjetila je njegove fanove na bezvremenske hitove, izašao je film i nekoliko prije snimljenih singlova, i na račun preminulog pjevača ponovno se počelo slijevati stotine milijuna dolara na godinu.

Brigu o Jacksonovim financijama preuzelo je dvoje odvjetnika, John Branca i John McClain, koji su s pjevačem surađivali i za njegova života. Oni su poseban trn u oku braći i sestrama Jackson, koji su ostali šokirani kad su redovite uplate s bratova računa jednostavno izostale. Ista su se dva odvjetnika morala nositi s velikim dugovima koje je pjevač ostavio, a kad se situacija preokrenula, i na njihov su se račun slile pozamašne svote pjevačeva novca. Izvori iz obitelji tvrde da je riječ o čak 10 posto ukupnog iznosa, što posebno ljuti Jacksonovu braću i sestre.

Ljutita braća

U javnost je procurilo njihovo pismo upućeno dvojici odvjetnika. Potpisuju ga Randy, Janet, Jermaine, Rebbie i Tito. Odvjetnici, jasno, odbacuju optužbe, a puštanjem pisma u javnost osigurali su loš PR za obitelj Jackson, koju su odjednom percipirali kao grabežljivu i vođenu samo pohlepom. Oglasili su se i drugi odvjetnici koji proviziju od 10 posto nazivaju potpuno uobičajenom.

Kraj rata se ne nazire. Iz njega su se isključili samo Michaelova sestra LaToya i braća Jackie i Marlon.

Do novca kad im bude 21

Michael se, očito, želio osigurati da djeca ne postanu rastrošna poput njega. Odredio je da će njihov novac, dok svatko od njih ne napuni 21 godinu, biti u obiteljskoj zakladi, a oni će primati “simboličan” džeparac od 50.000 dolara na mjesec. U 21. godini izravno će dobivati novac od kamata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:08