SHOW NOVE TV

MASTERCHEF Devet finalista na mukama: Ovo su njihove najveće nezgode u poznatoj kuhinji!

Morali su u dosadašnjih devet tjedana skuhati najmanje četrdeset jela, nakon kuhanja poslušati kritike žirija, pritom steći naklonost televizijske publike

Morali su u dosadašnjih devet tjedana skuhati najmanje četrdeset jela, nakon kuhanja poslušati kritike žirija, pritom steći naklonost televizijske publike i ne zamjeriti se svojim kolegama koji su se zbog lošijih jela morali oprostiti od daljnjeg kuhanja pred televizijskim kamerama.

U svemu tome njih devetero je uspjelo, pa će se pobjednik druge sezone Masterchefa Nove TV tražiti između Ivone Kristine Vujnović, Ivane Čuljak, Marka Palfija, Marka Mateija, Nikole Lesara, Petre Plantak, Petre Gerić, Časlava Matijevića i Ines Šarić.

O tome što su sve naučili i prošli u ovom televizijskom showu svatko od njih mogao bi, kažu, napisati knjigu, a mi smo se ovaj put odlučili pozabaviti onim o čemu natjecatelji sigurno ne bi pisali, dakle o nezgodama što su im se događale u televizijskoj emisiji.

Ivona Kristina Vujnović

31-godišnja diplomirana ekonomistica iz Dubrovnika u jednoj je od emisija morala birati namirnice po svom ukusu iz smočnice. Trebala se odlučiti između kiselog kupusa, graha i sušene hobotnice, a odabrala je kupus, čime je razočarala žiri koji su joj zamjerili da nije bila dovoljno hrabra da odabere sušenu hobotnicu s kojom je mogla, rekli su, pripraviti čarolije za nepce.

Nikola Lesar

Premda je 22-godišnji Čakovčanin mislio da neće imati problema s pripravljanjem jadranske ribe, pokazalo se da međimurska črna mamba, kako ga u šali nazivaju ostali natjecatelji, nije bio u pravu. Članovi žirija prigovorili su mu da je morsku poslasticu pripremao kao da pred sobom ima riječnu a ne morsku ribu, upozorivši ga da brancin ipak nije smuđ.

Ivana Čuljak

24-godišnja ekonomistica iz Klobuka Masterchef će pamtiti po tome što joj se u ovom showu dogodila ljubav s njenim konkurentom Markom Mateijem, ali i po tome što je u jednoj od emisija morala voditi tim što ga nije odabrala. Nakon što je izabrala ekipu na čijem je čelu kao vođa tima željela kuhati, nemalo se iznenadila kada joj je žiri objasnio da će snage morati udružiti s protivničkim timom.

Marko Palfi

31-godišnji student iz Zagreba svoj najveći neuspjeh doživio je zbog vlastite prevelike ambicije. Da bi impresionirao žiri, odlučio je napraviti tjesteninu na čak tri načina. Pet minuta uoči isteka zadanog vremena shvatio je da je samom sebi zadao prevelik zadatak. Bio je toliko razočaran sam sobom i, kako je rekao, katastrofom što ju je servirao na tanjuru da ga je doslovno bilo sram.

Ines Šarić

Tridesetogodišnja studentica iz Zagreba u Izazovu šefa kuhinje svoje umijeće morala je odmjeriti s jednim od najboljih chefova u regiji, Janezom Bratovžom. On je odabrao dva jela - puževe u slanini na umaku od kopriva i teleće brizle s gljivama - a Ines se uspješno nosila sa zadatkom, sve do samog kraja, kada joj je jelo u završnoj fazi kuhanja palo na pod.

Časlav Matijević

57-godišnji Riječanin ni sanjao nije da će u sklopu emisije što se snimala u Puli ne samo morati kuhati nego da će morati i uloviti ono što će se naći u loncu. Zajedno s vlasnikom restorana i vođom suparničkog tima nakon dolaska u Istru morao je krenuti u ribolov, a u mreži dugoj dva metra na koncu su bili rakovi, meduze, škrpine, trpovi…

Marko Matei

32-godišnji voditelj lokala iz Zagreba zbog predugog boravka u smočnici kažnjen je oduzimanjem glavne namirnice - kunića. To ga nije obeshrabrilo, pa je umjesto kunića pripremio juhu od krumpira i tikvice u umaku od bijeloga grožđa te, na svoje veliko zadovoljstvo, naposljetku dobio pohvale žirija.

Petra Gerić

29-godišnja ekonomistica iz Zadra nakon plamena što je suknuo s njezine tavice na kojoj je flambirala artičoke odlučila je da će se neko vrijeme zaboraviti flambiranje u kuhinji. A artičoke je, kaže, htjela flambirati da dobiju okus po grilu, jer ih tako sprema i njezina mama.

Petra Plantak

28-godišnju studenticu iz Zagreba toliko su pogodile kritike članova žirija Dina Galvagna, Mate Jankovića i Radovana Marčića da nije ni pokušala sakriti suze. Dok su oni govorili nimalo biranim riječima o tome kako su kandidati prošli na Testu kreativnosti, ona je plakala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 15:13