LIJEPA GLUMICA

MIRNA MEDAKOVIĆ ‘Moja prva glavna uloga u sapunici sve će promijeniti. Pokorit ću televiziju’

Lijepa glumica dobila je glavnu ulogu u novoj telenoveli Nove TV koja se uskoro počinje snimati, a dotle posljednje slobodne dane koristi za intimne trenutke s dečkom Hrvojem, ganjanje filmske uloge i - peglanje
Zagreb, 130611.Studio EPH.Mirna Medakovic- glumica.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

Na malim ekranima završile su s emitiranjem sve nove domaće sapunice. Produkcijski timovi komercijalnih televizija već uvelike rade na novim projektima.

Odabrani su scenaristički timovi, redatelji, angažirani su glumci. Nova TV glavnu je ulogu u svojoj novoj seriji povjerila 29-godišnjoj zagrebačkoj glumici Mirni Medaković s kojom je surađivala i u “Zori dubrovačkoj”, “Larinu izboru” te “Pod sretnom zvijezdom”.

Igrom slučaja to se poklopilo s njezinim prvim profesionalnim glumačkim angažmanom pred kamerama - sapunicom “Zabranjena ljubav”.

Premda je u karijeri dosad glumila u sedam soap projekata i bila dio nosećeg glumačkog postava, crnokosoj, samozatajnoj i vrlo ugodnoj glumici ovo je prva takva glavna uloga u karijeri.

- Naravno da sam sretna, kako ne bih bila. To je na neki način i potvrda da to što radim, producenti, a naravno i publika, smatraju dobrim, a pohvalu je uvijek lijepo dobiti. Ne bojim se posla, bojim se samo onda kad posla nema. Vjerujem da producenti imaju povjerenja u mene i dobro znaju zašto su se odlučili baš za mene, a ja se veselim svakom novom poslovnom izazovu - odgovara smireno Mirna.

Eksponiranost

Medijske izloženosti, koju takvi projekti obično jako privlače, Mirna Medaković se ne boji.

- Vjerojatno ću biti nešto više medijski eksponirana, no ne razmišljam puno o tome što će biti sutra - kaže. A da nije te njezine spontanosti Mirna vjerojatno nikada ne bi ni postala glumica. U gimnaziji je razmišljala o karijeri politologinje, no onda su se karte malo drukčije posložile.

- Bila sam četvrti razred gimnazije i na jedan sat dramske u ZeKaeM-u, koju je vodila Mirjana Rogina, došla je Sanja Vejnović. Radila je audiciju za novu seriju, pozvala me, ja sam prošla i na ljeto nakon mature počela snimati ‘Zabranjenu ljubav’. Snimanje me potaknulo da se odlučim da mi hobi postane posao i da odustanem od politike. A po ulozi Maje i danas me ljudi prepoznaju na cesti - govori Mirna i dodaje kako će to razdoblje svog života, kada joj je bilo 19 godina, pamtiti po odličnoj ekipi, super izletima, plesanju u prostoriji šminke, bedževima s njezinim likom i prvom danom autogramu.

Završetak fakulteta

Unatoč oduševljenju, u “Zabranjenoj ljubavi” zadržala se samo jednu sezonu. Do sljedeće televizijske uloge, one u “Ponosu Ratkajevih”, prošle su tri godine.

- Nisam nastavila raditi drugu sezonu jer sam znala da želim završiti fakultet, a uz snimanja od ponedjeljka do petka to nisam mogla. Upisala sam glumu i odustala od politologije. Od glume nisam nikada pauzirala, u trenutku snimanja ‘Ponosa Ratkajevih’ bila sam na trećoj godini Akademije dramske umjetnosti, u međuvremenu sam sa svojom klasom otvarala Dubrovačke ljetne igre, za što smo dobili posebnu Rektorovu nagradu, radili smo predstavu ‘Dum Marinu u pohode’ u režiji Joška Juvančića, igrala sam u Histrionima ‘Spelanciju od Stanca’ u režiji Vladimira Gerića, tako da to što me nije bilo na ekranima ne znači da nisam radila - uzvraća Mirna Medaković.

Sedam sapunica

Nakon “Ponosa Ratkajevih” angažmani su joj se nastavili nizati jedan za drugim i u dramskim serijama poput hvaljene “Počivali u miru” za koju bi, kaže, voljela da se snimi još barem jedna sezona, a ostvarila je i četiri uloge na filmu - “Gdje pingvini lete”, “The Show Must Go On”, “Šuma summarum” i “Noćnim brodovima”. U tih deset godina ukupno je glumila u sedam sapunica, no teško joj je izdvojiti najdražu ulogu.

- Uf, nisam znala da ih je toliko, nikada nisam brojala. Ne mogu reći koja mi je uloga najdraža, neka snimanja su mi bila posebno draga jer mi je bilo posebno zabavno i ugodno raditi s nekim kolegicama i kolegama s kojim sam i kasnije postala privatno dobra. Niti jedna uloga mi nije teško pala jer sam ih, na kraju krajeva, uvijek sama birala, nisam bila prisiljena raditi ono što mi se ne sviđa - odgovara. Kad je pitate postoji li uloga koju nikada ne bi prihvatila, objašnjava da uloge zapravo bira ovisno o trenutku i raspoloženju. Zato bi možda neke i odbila da se drugačije osjećala kad su joj ponuđene. I obrnuto.

Ne zna pjevati

- A što sam najekstremnije morala napraviti radi uloge? Pristati na mali honorar - uz smijeh će Mirna.

Sada, prije nego što padne prva klapa serije Nove TV, priprema se kao i za svaki drugi angažman. - Čitam scenarij pa pronalazim taj lik u sebi i ljudima oko sebe i onda mu udahem svoja i tuđa iskustva. Tuđa, naravno, kako ih ja doživim, uvijek su svi likovi koje igram većim ili manjim dijelom Mirna - odgovara prisjetivši se, kad su u pitanju pripreme, i njoj najzanimljivije dogodovštine.

Za predstavu “Don Juan”, u kojoj je igrala Donu Elviru, Mirna je trebala otpjevati pjesmu i da nije bilo genijalnog Mate Matišića, kaže, na song Done Elvire vjerojatno bi publika izašla jer je stvarno pjevački netalentirana.

Možda ne zna pjevati, ali da zna plesati dokazala je prije godinu i pol u HTV-ovu showu “Ples sa zvijezdama”. S partnerom Damirom Horvatinčićem dogurala je do finala, no pobjeda je ipak pripala Barbari Radulović.

Sanja o filmu

- Nisam se nastavila baviti plesom. Nakon tri mjeseca intenzivnih plesnih treninga trebao mi je odmor, ali sam nastavila trenirati kod Martine Mavrin Jeličić. Ionako, kad izađem van, samo skačem na omiljene pjesme - rekla je Mirna. O karijeri izvan granica Hrvatske, poput njezine kolegice Zrinke Cvitešić, ne razmišlja.

- Ovdje je moja obitelj, moji prijatelji, a i najljepši grad na svijetu, Zagreb. Ali zato sanjam o filmu A produkcije - odgovara.

Ove godine uz “Zoru dubrovačku” radila je predstavu u Požegi “Vjenčani list E. Kishona” u režiji Damira Mađarića i u Šibeniku dječju predstavu “Malo veliko kvrgavo drvce” Omera Raka u režiji Zorana Mužića.

Sada se uz seriju Nove TV nada jednoj manjoj ulozi u novom projektu Ivana Gorana Viteza.

Svojim privatnim životom Mirna Medaković nikad nije podizala prašinu u javnosti. Godinama je bila u vezi s kolegom Kristijanom Potočkim. Sada je u dvogodišnjoj vezi sa 32-godišnjim ekonomistom Hrvojem Stepincem, koji nije dio glumačkog svijeta, ali očito ima razumijevanja za sve što Mirnina profesija nosi, uključivši posao bez radnog vremena i medijsku eksponiranost.

- Živimo normalan život kao i svaki drugi par, osim što ja ponekad imam malo više vremena za peglanje, a to i nije loše, zar ne? - zaključila je Mirna Medaković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 05:19