VRHUNSKA EMISIJA

MOKRI SNOVI SVAKOG GEEKA! 'Mythbusters' u novoj sezoni razbijaju sve mitove o 'Ratovima zvijezda'

Kari Byron, Jamie Hyneman, Adam Savage, Tory Bellaci and Grant Imahara (from left)
 Promo/Discovery

Mythbusters je jedna od onih televizijskih pojava koje ne možete prestati gledati. U četiri ujutro, ma koliko god puta gledali baš tu epizodu koja se trenutno vrti na televiziji, uvijek ćete je pogledati ponovno. U nebrojeno puno pijanih razgovora diljem svijeta, kada god netko potegne neki mit koji zvuči gotovo nemoguće, javit će se jedan trijezniji član ekipe koji će se uspjeti sjetiti epizode “Mythbustersa” u kojoj su dokazali da je baš to moguće. Čini se da su Jamie i Adam, dva potpuna manijaka koji su karijeru posvetili isprobavanju najluđih urbanih legendi ikad izmišljenih, iskoristili baš svaku temu na planetu. Ali nisu.

Naime, 19. travnja kod nas počinje emitiranje nove sezone “Mythbustersa”, i to sa specijalnom epizodom posvećenog mokrim snovima svakog geeka - “Ratovima zvijezda”. U sat vremena ekipa “Razbijača mitova” odlučila je dekonstruirati najproblematičnije dijelove trilogije (da, trilogije) koju svi jako volimo. Bave se s tri mita - može li Luke, dok drži princezu Leiu oko struka, spasiti se prebacivanjem preko nepreglednog ponora, kolike su šanse da osoba preživi strašnu hladnoću planeta Hoth tako da se sakrije u smrdljivu utrobu rasporenog Tauntauna i mogu li nemoćni i patuljasti Ewoksi drvećem uništiti opaku mašineriju Imperije.

Ako mislite da ovo zvuči zabavno, e pa i jest. Ali to je samo prva epizoda sezone koja će vas tjerati da joj se vratite na svaku epizodu. Tako ćete konačno, ali stvarno konačno, uspjeti saznati zašto Rose i Jack nisu podijelili splav i preživjeli potonuće Titanica. Osobno će im James Cameron, režiser “Titanica”, objasniti što se tu dogodilo, iako znamo da je na tom komadu drveta bilo mjesta za oboje. “Mythbustersi” istražuju je li micanje mrtvog tijela doista lako kao što izgleda na filmu i provjeravaju i mit iz Prvog svjetskog rata: može li ugao rova usporiti udarni val i spasiti život nekom vojniku? Adam i Jamie izvode svoju do sada najopasniju vratolomiju, pokušavajući voziti motocikl preko jezera, a njihovi pomoćnici će saznati je li moguće pobjeći iz visokog hotela uz pomoć improviziranog padobrana. U svakom slučaju, svaka epizoda nudi četrdesetak minuta vrhunske edukacije i zabave koje ne treba fulati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 17:02