KORACI TEŠKI MILIJUNE

Najplaćenije manekenke na svijetu: One zarađuju 100 milijuna dolara godišnje!

Gisele i dalje najplaćeniji model na svijetu

Brazilski model Gisele Bündchen u posljednjih godinu dana zaradila je vrtoglavih 45 milijuna dolara, zbog čega je zauzela prvo mjesto na listi najplaćenijih modela na svijetu, objavio je časopis Forbes.

Gisele je svoje bogatstvo, osim uobičajenog posla modela, zaradila i od profita ostvarenog na Ipanema japankama i drugim brazilskim proizvodima koji nose njeno ime. Iako ima 31. godinu, brazilska manekenka i dalje zarađuje više i sudjeluje u više reklamnih kampanja od svojih popularnih mlađih kolegica poput Mirande Kerr ili Adrijane Lime.

Veteranka Kate Moss sa svojih 38 godina nalazi se na drugom mjestu sa zarađenih 9.2 milijuna dolara u proteklih godinu dana.

Heidi Klum, koja je zaradila oko 15 milijuna eura, nije na Forbesovoj listi jer je nakon 13 godina okončala svoj ugovor s brendom Victoria’s Secret, pa su urednici ovog poslovnog magazina procjenili da je ona dans više medijska ličnost i poslovni mogul nego model. Inače, čak šest od deset najplaćenijih manekenki modeli su kuće Victoria’s Secret.

1. Gisele Bündchen

Zarada: 45 milijuna dolara

Bündchen je svjetski najviše plaćeni model na svijetu, a prošle godine zaradila je gotovo koliko i sve ostale djevojke na listi. Trenutno je prati glasina da očekuje svoje drugo dijete sa suprugom Tom Bradyjem, s svoje prvo mjest drži već šestu godinu zaredom. Njezini milijunčići stižu od ugovora s brendovimaPantene, Esprit i Versace, a također ima i vlastitu liniju sandala pod nazivom Ipanema. Bundchen i Brady proglašeni su najviše plaćeni celebrity par u svijetu prošle godine.

2. Kate Moss

Zarada: 9.2 milijuna

Ikona stila Kate Moss zahvaljujući ugovorima s brendovima Rimmel i Lonchamp, Mango te Vogue naočalama uspela se na Forbesovoj listi za jedno mjesto. Rijetko se uopće više pojavljuje na modnim pistama, iako se pojavila na reviji za kolekciju Louis Vuittona za proljeće / ljeto 2012. Ipak, još uvijek redovito krasi naslovnice najprestižnijih modnih časopisa. Izbacila je nekoliko parfema od kojih je i dalje prima dohodak. Unatoč činjenici što je napunila 38 godina ranije ove godine je i dalje jedan od najtraženijih modela u svijetu mode.

3. Natalia Vodianova

Zarada: 8,6 milijuna dolara

Rsuki model dječjeg lica redovito se pojavljuje u editorijalima visoke mode, na svim važnijim modnim revijama, a velike ugovore ima za parfeme Guerlain i Calvin Klein. Osnivačica je zaklade Naked Heart Foundation koja ulaže u medicisnku njegu i obrazovanje djece u Rusiji. Natalia je od lani izvrsno napredovala, s devetog se mjesta uspela na treće

4. Adriana Lima

Zarada: 7,3 milijuna dolara

Većina Limine zarade dolazi od njezina rada kao Victoria Secret Angela, kojim je postala 2000. godine. Ranije ove godine pojavilaje u dva oglasa za Super Bowl za koje je primila značajan iznose. Ona ije i model za Donnu Karan i Mavi traperice. Zadržala je lanjsku poziciju na Forbesovoj listi najplaćenijih modela na svijetu.

5. Doutzen Kroes

Zarada: 6,9 milijuna dolara

Dvasesetsedmogodišnji nizozemski model ove godine debitira na Forbesovoj listi, a ne ide joj uopće loše. S petog je mjesta, zahvaljujući ugovorima s Victoria's Secret, L'Oreal i Tiffany & Co, na šesto zbacila Alessandru Ambrosio.

6. Alessandra Ambrosio

Zarada: 6.6 milijuna dolara

Većinu od ove zanimljive svotice dobila je kroz ugovore s Victoria's Secret, kao i brazilkske marke Colcci i Vivari. U svibnju ove godine rodila je svoje drugo dijete, dječaka po imenu Noa, u svibnju, a u formu će se vratiti do srpnja, kada će sudjelovati na otvaranju novog velikog dućana najpoznatije svjetske modne marke donjeg rublja Londonu. Ove godine na šestom mjestu zamijenila je Dariu Werbowy, koja je nestala s liste.

7. Miranda Kerr

Zarada: 4 milijuna dolara

Lijepa Australka i supruga Orlanda Blooma ove se godine prvi puta našla na Forbesovoj listi najplaćenijih. Unosni ugovor ima s brendom Victoria's Secret, gdje ima prestižnu poziciju anđela, a radi za Reebok i druge modne marka. Usto, 2009. godine pokrenula je vlastitu liniju organske njege za kožu pod nazivom Kora Organics.

8. Lara Stone

Zarada: 3,8 milijuna dolara

Nizozemski Model Stone, koja je udana za britanskog komičara Davida Walliamsa, ima ugovore s najvećim modnim imenima kao što su Versace, Calvin Klein, Donna Karan i Prada, kao i s automobilskom tvrtkom Mercedes Benz. Redovito se pojavljuje u editorijalima za visoku modu.

9. Carolyn Murphy

Zarada: 3,5 milijuna dolara

Ova ljepotica od lani je po zaradi pala za jedno mjesto, ali još uvijek zarađuje „pristojne“ iznose kroz ugovore s Ann Taylor Loft i Tom Fordom, među ostalima. Također je i zaštitno lice Estee Lauder od 2001. godine.

10. Candice Swanepoel

Zarada: 3,1 milijuna dolara

Najmlađi model na popisu Forbesove liste, Swanepoel zadržala je položaj koji je zauzela prošle godine. Dvadesetrogodišnjakinja iz Južne Afrike, i dalje predstavlja Victoria's Secret, kao i brendove poput Prabal Gurung i Rag & Bone. Također redovito sudjeluje na velikim modnim revijama u Parizu, Milanu te tjednima mode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:26