NIKAD VEĆA JELKA

Natalie i Ivica Olić: Ovo će biti naš naljepši Božić

Prije četiri godine Olić je bio na štakama, s upitnom karijerom, danas je najveći heroj Bavarske

ZAGREB - Obitelj Ivice Olića, najboljega hrvatskog nogometaša u 2009. godini, dočekuje svoj najljepši Božić otkako je zajedno. Supruga Natalie, rođena Berlinčanka podrijetlom iz Dubrovnika, koju je upoznao dok je kao neiskusni mladac pokušao ostvariti karijeru u Herthi, nakon dvojice sinova, Antonija (7) i Luke (5), lani mu je rodila kćerkicu Laru (1,5), a adventsku obiteljsku idilu upotpunio je i Ivičin furiozni finiš s Bayernom na travnjacima.

Trči Ola, majstore

Prije samo četiri godine Ivica je bio na štakama, s operiranim križnim ligamentima koljena i upitnom karijerom, a danas je taj dobroćudni Slavonac najbolji napadač najvećega njemačkog nogometnog kluba koji čak i trči više od - Nijemaca. Zato ga i plaćaju više nego ijednoga hrvatskog nogometaša ikada - 3,200.000 eura neto po sezoni.

Uvijek osporavan

Igrač koji je u domovini često bio osporavan svoj je životni uspon u nogometnoj džungli punoj pohlepnih menedžera i britkih braniča započeo nakon što je u njegov život ušla Natalie. Dogodilo se to u znamenitom berlinskom Caféu King. Natalie je među brojnim udvaračima odabrala onog s najljepšom dušom, i to kada je na nogometnoj karti bio nitko, a danas joj zavide mnoge klasične sponzoruše. Jedna od tajni Ivičine vrhunske kondicije vjerojatno je igra sa sinovima. Mnogima je u sjećanju ostao trenutak kada Olić zabija gol Italiji na SP-u 2002., a ispod dresa ima majicu sa sinovom slikom i natpisom Antonio. Dres mu se zapetljao i morao je odjenuti novi. Simboliziralo je to težak Olićev put u srca navijača, koji su, doduše, već onda skandirali “Batistuta Gabriele za tebe je Olić - Pele”...

Drugi sin, Luka, rodio mu se dok je igrao za CSKA iz Moskve i postao standardni reprezentativac, do kobne ozljede u prijateljskom ogledu s Brazilom u Splitu, nakon koje mu je karijera bila upitna. No, Ivičinom upornošću i Natalienom podrškom oporavak je uspio, a povratkom u Bundesligu u zimu 2007. (HSV) nastavljen je Olićev karijerni uspon.

Lani si je želio kćer, “jednog nogometaša manje u obitelji”, Natalie mu ju je podarila, a na igračkom planu samo zdravlje, što je naposljetku rezultiralo ljetošnjom ponudom koja se ne odbija, onom Bayerna. Sinovi su i dalje nastavili navijati za Hamburg, ali malo-pomalo postaju pravi Bavarci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:30