SVAKI DAN JE NOVA BORBA

NI OSKAROVKU I DOBITNICU GRAMMYJA NE ZAOBILAZE RASNE PREDRASUDE 'Mnogi misle da mi je osobni vozač, kojega ja plaćam, šef, samo zato jer je bijelac'

 
 Getty Images

Jennifer Hudson prije 14 godina ušla je u finale američkog talent showa "American Idol", a 2006. debitantska uloga u filmu "Dreamgirls", u kojem je glumila s Beyoncé Knowles, donijela joj je prestižnu nagradu Oscar u kategoriji za najbolju žensku sporednu ulogu.

Tamnoputa umjetnica, kći vozača autobusa te domaćice i tajnice iz Chicaga, u intervjuu za novi broj britanskog izdanja časopisa Cosmopolitan, progovorila je, između ostaloga, i o rasnim predrasudama s kojima se i dan danas susreće, bez obzira na svoj zvjezdani status i milijune dolara koje zarađuje.

- Koliko su me puta stjuardese sumnjivo gledale kad sam u avionu sjela u prvu, najbolju i najskuplju klasu! Nevjerojatno je da neki ljudi i danas misle kako je nama tamnoputima očito mjesto samo u ekonomskoj klasi - požalila se Jennifer, koja je inače i članica žirija u čak dva glazbena showa, američkom i britanskom "The Voiceu".

Pjevačica i glumica također je rekla kako se njezini sunarodnjaci u Americi, pogotovo bijelci "zatrovani" predrasudama, često zabune pa pomisle kako joj je osobni vozač zapravo šef.

- Kad nas vide ispred moje kuće, uvjereni su da je on vlasnik iste, samo zato jer ima svijetlu boju kože, a za mene jednostavno pretpostave da sam mu zaposlenica. Žalosno, ali Afroamerikanci, pogotovo žene, ni danas, ako se neke pita, ne bi smjeli imati novca, živjeti u elitnim naseljima, biti uspješni... - izjavila je 36-godišnja Hudson, a prenose strani mediji.

Our Feb cover star is the incredible @iamjhud! The new issue is out now

A post shared by Cosmopolitan UK (@cosmopolitanuk) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:16