IZ HRVATSKOG GLUMIŠTA

NOVA HRVATSKA NADA U HOLLYWOODU 'Kako sam s Del Torom snimao novi film o ratu u Bosni'

Slaven Španović, glumac koji u RTL-ovoj sapunici “Vatre ivanjske” igra udovca i vinogradara Viktora, bio je proljetos u Španjolskoj na snimanju filma “Savršen dan” u režiji Fernanda Leona de Aranoe. Tema filma je rat u Bosni, a u njemu Španović igra s Beniciom Del Torom, Timom Robbinsom i Olgom Kurylenko, Bond djevojkom.

- Bio je casting u Zagrebu na koji su me pozvale Timka Grahić i Sanja Drakulić. Kad su mi javili da sam dobio ulogu, prvo nisam mogao vjerovati. Kad sam još dobio tekst i vidio da ću glumiti s Olgom, Timom, Beniciom i Feđom Štukanom, bio sam u šoku.

Poziv na Jadran

Naime, ja i Goran Grgić dobili smo baš scene s glavnim glumcima: igramo vojnike na granici koji im zabranjuju ulaz u BiH. Kakva god uloga bila, imati priliku glumiti s hollywoodskim facama je nešto posebno - rekao nam je Slaven Španović.

Proslavljeni kolege s kojima je radio naš glumac hvali kao majstore zanata.

- Oni su isprva mislili da smo mi statisti i nisu nas nešto doživljavali, ali nakon nekoliko repeticija smo im postali “sumnjičavi”. Kad nas je redatelj pohvalio, shvatili su da smo glumci. Bili su iznenađeni kad su doznali odakle dolazimo. Olga Kurylenko rekla nam je da je za Hrvatsku čula kao za “novu Grčku”. Malo smo porazgovarali, našalili se, predložili smo im da posjete hrvatsku obalu - kaže Španović.

Film u Veneciji

Njegov boravak u Španjolskoj trajao je pet dana, snimalo se u mjestu Alquife u regiji Granadi. Sve se bilo prilagodilo tome da okruženje izgleda kao BiH 90-ih godina, objašnjava glumac koji se može pohvaliti i time da je igrao u filmu “Takva su pravila” koji je prikazan na Venecijanskom festivalu, gdje mu je pripala uloga policajca kojem Emir Hadžihafizbegović i Jasna Žalica dolaze prijaviti slučaj napada na njihova sina.

U aktualnoj seriji “Vatre ivanjske” Slavena Španovića gledatelji svaki tjedan mogu vidjeti u ulozi muškarca za čiju se ljubav bore Ana Kolar (Nevena Ristić) i Klara Župan (Ornela Vištica). S kojom kolegicom mu je lakše igrati?

- Odgovor na to pitanje bi me mogao uvaliti u puno problema. Šalim se... I jedna i druga imaju odlična rješenja za scene koje snimamo - kaže Španović koji je rođen 1988. u Srijemskoj Mitrovici, gdje je i odrastao, a Akademiju je završio u Zagrebu. Dobitnik je Nagrade glumišta za ulogu Billyja u predstavi “Plemena” Nine Raine, u režiji Slavice Knežević. U tom je komadu glumio gluhonijemog momka i tom se predstavom u dosadašnjoj kazališnoj karijeri najviše ponosi.

Djevojka Gabriela

U slobodno vrijeme Španović ispušni ventil od cjelodnevnog seta sapunice nalazi u teretani gdje vježba tri puta na tjedan. Najveća podrška u karijeri su mu roditelji, mlađa sestra i djevojka Gabriela s kojom živi.

- Često mi nakon snimanja nije ni do čega, ali onda dođem doma i, nevjerojatno, ali dovoljan mi bude jedan njezin osmjeh i sve je ok. Gabriela je, osim što je moja najveća podrška, moj najveći kritičar. Ona me najbolje poznaje pa stoga i najbolje zna kad nešto odglumim dobro ili loše - otkriva glumac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:55