PRITISNULI GA DUGOVI

OČAJNIČKI POTEZ BIVŠEG TENISKOG ASA Trostruki pobjednik Wimbledona rješava se 'najsvetijeg' iz karijere: 'Više mi nisu toliko sentimentalno važni'

 
 Profimedia, Face To Face A

Boris Becker, umirovljeni njemački sportaš, bivši broj jedan na ATP ljestvici tenisača, prije tri mjeseca proglasio je bankrot zbog tri milijuna funti (oko 25 milijuna kuna) duga banci, koji je u međuvremenu, pišu strani mediji, još narastao, navodno na 44 milijuna funti (363 milijuna kuna).

Nedavno je i bivši poslovni partner iz Švicarske od Beckera, čije se bogatstvo svojedobno procjenjivalo na 30-ak milijuna funti (oko 248 milijuna kuna), sudskim putem tražio vraćanje duga od 31 milijun funti (256 milijuna kuna).

Zbog nagomilanih financijskih problema nekadašnji njemački teniski as bio je primoran napraviti radikalan potez - naime, 49-godišnji Boris je odlučio prodati troje koje je osvojio kao pobjednik prestižnog Wimbledona (1985., 1986. i 1989. godine). Nada se kako će za tri srebrne nagrade dobiti barem milijun funti (osam milijuna kuna).

- Beckeru gotovina treba odmah, a s obzirom da je od osvajanja kultnog teniskog turnira prošlo već dosta godina, zaključio je da mu trofeji više nisu od tolike sentimentalne važnosti i spreman je odreći se istih - otkrio je izvor blizak bivšem njemačkom sportašu.

Posrnulog Beckera nedavno su snimili kako u Londonu daje privatne satove tenisa bogatim klijentima, a zbog bankrota je još u lipnju ove godine ostao bez luksuznog automobila marke Maserati Ghibli S vrijednog 65.000 funti (oko 537.000 kuna).

Podsjetimo, i bivši švedski tenisač, 61-godišnji Björn Borg, prije 11 godina prodao je svojih pet trofeja s Wimbledona, za koje je dobio 300.000 funti (oko 2,5 milijuna kuna).

How time flies ....#85 #wimbledon

A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:30