TRAGIČNE SMRTI

OPASNA 2015.: ZBOG JEDNOG SELFIEJA IZGUBILI ŽIVOT Poginuli su dok su snimali 'fotku' na vrhu vlaka, na rubu litice i dok su izvodili opasne vratolomije

 Instagram

U siječnju prošle godine trojica studenata u Indiji poginula su kad su pokušavala snimiti selfie na tračnicama dok je prema njima išao vlak. Priču je ispričao njihov četvrti prijatelj koji je nalet vlaka uspio preživjeti. U istom mjesecu preminula su i dvojica muškaraca u Kazahstanu jer su poželjeli snimiti selfie s ručnom bombom.

Sedam mladića utopilo se u ožujku u Indiji nakon što se prevrnuo čamac jer su svi spomenuti pokušali pozirati na jednoj njegovoj strani.

Instagram

U svibnju je Eri Yunanto poginuo kad je pao u krater brda Merpai, a Mohamed Aslam Shahul na Baliju je preminuo kad ga je na litici zahvatio val. U Rumunjskoj je preminula 18 godišnja Anna Ursu jer je htjela snimiti selfie s vrha vlaka.

Kao rezultat svega navedenog, pokrenute su mnoge kampanje koje pozivaju na sigurnost i upozoravaju ljude da ne poziraju na opasnim mjestima, piše The Guardian.

Instagram

No bez obzira na to, na društvenim mrežama i dalje se pojavljuju fotografije onih koji zbog jednog selfieja riskiraju život.

Avanturisti se fotografiraju na rubu litice i izvode opasne vratolomije.

- Promicanje takve vrste ponašanja na društvenim mrežama potiče ljude na opasne poteze. Ne postoji siguran način za snimanje selfieja na opasnim lokacijama - sigurnosne službe sve su više zabrinute za ponašanje turista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 13:44