ODMOR NA SNIJEGU

OTKRIVAMO GDJE ZIMUJU POZNATI Bebek je na Kupresu, Renata Sopek ide na Jahorinu, a Stavros ide za Kronplatz: 'Vrhunski skijam, potvrdili su eksperti'

 Instagram

Hrvatska skijaška karavana u subotu je krenula prema europskim skijalištima, a u njoj, procjenjuje se, oko 200 tisuća Hrvata. Među njima i neka poznata lica. Tako je pjevač Željko Bebek već na Kupresu, dizajnerica Matija Vuica se pakira za Kronplatz gdje će vjerojatno sresti i Jasmina Stavrosa i popularnog Jolu, pjevačica Danijela Martinović je otputovala jučer u Nassfeld...

Kronplatz je mnogima omiljeno odredište. Talijansko skijalište u Dolomitskim Alpama Južnog Tirola na granici s Austrijom među Hrvatima je vrlo popularno, pa iz barova često čujete i hrvatsku glazbu. Matija Vuica obožava Kronplatz. Iako se raspitivala i za neka druga odredišta, odustala je.

- Tamo sam već kao doma. Jedva čekam skijanje! Idemo na tjedan dana s prijateljima i baš se veselim. Doduše, ja sam prilično kasno počela skijati, što za Dalmatinku i nije čudno, ali već 15 godina svake zime idemo na skijanje i uživamo - priča nam simpatična dizjanerica i glazbenica nekoliko dana uoči polaska. Ona će na put na blagdan Sveta tri kralja.

Skijanje jedini porok

Četiri dana kasnije na skijanje će i Jasmin Stavros. On, ističe, obožava taj sport.

- Idem 10. siječnja i ostat ću mjesec i pol dana. Vikendima ću se vraćati u Hrvatsku na koncerte, ali zapravo ću na skijalištu boraviti mjesec i pol. Najprije ću tjedan dana trenirati i onda krećem. Vrhunski skijam, što su potvrdili i stručnjaci, i to otprilike 40 do 50 dana godišnje.

Skijanje i tenis su moji jedini poroci - priča nam Stavros.

A na istu lokaciju će i Joško Čagalj Jole sa svojom obitelji.

- Mi tradicionalno idemo na Kronplatz, a krećemo za koji dan. Super je atmosfera tamo, puno je Hrvata i to mi se sviđa, pa sretneš poznate ljude, malo skijaš, malo se zabavljaš, malo se družiš, after ski partyji su super... Uostalom, žena je zadovoljna, djeca su zadovoljna pa sam i ja zadovoljan - kaže Jole.

Boudoirke u Nassfeldu

Osim Kronplatza domaće zvijezde vole i Nassfeld. Tamo je prošle godine zimovala Severina, a ove godine dizajnerice Diana Viljevac, sestre Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić ili modni dvojac Boudoir, glumac Miran Kurspahić, koreograf Igor Barberić i pjevačica Danijela Martinović.

- Nakon 10 godina prvi sam put ponovno na skijanju! Tri slobodna dana u društvu prijatelja provest ću u Nassfeldu. Čula sam sve najbolje o ovom skijalištu koje je i relativno blizu Zagreba, a kako smo u velikim pripremama za koncert u Lisinskom 28. veljače, više od tri dana ni ne mogu uzeti slobodno - priča nam Danijela. Kaže da skijanje obožava, pa planira isprobati i crvene staze, a drago joj je i da ima novog snijega jer joj zaleđene staze nisu pretjerano privlačne.

Zimske radosti

- Jedna od čari skijanja su i apres ski druženja pa vjerujem da ćemo se nakon sportskih avantura i opustiti u dobrom društvu uz nezaobilazno kuhano vino i punč. A najviše volim prije spavanja otići u saunu. Općenito mi planinski zrak godi i obožavam zimske avanture - ističe pjevačica.

Siječanj je i za Severinu mjesec odmora. Pa će i ona vjerojatno negdje na zimovanje s obitelji, ali destinaciju nam nisu htjeli otkriti. Voditeljica Marijana Batinić također će iskoristiti zimu za aktivnosti na snijegu, ali tek u veljači kad malena Ena napuni godinu dana, pa će sa suprugom za vikend pobjeći u neko od obližnjih skijaških odredišta.

U blizini zimuje i Željko Bebek. Već deset godina obitelj ima vikendicu na Kupresu u susjednoj Bosni i Hercegovini pa tradicionalno tamo odlaze kad god ulove malo slobodnog vremena.

Nakon dočeka Nove godine u Budvi Željko, Ružica, Zvonimir i Katarina otputovali su na odmor.

- Evo nas na Kupresu i baš uživamo. Ostajemo desetak dana. Nakon sportskih aktivnosti, uglavnom na skijalištu, večeri ćemo provoditi pored vatre u ognjištu uz domaću hranu i naše vino. Imamo odlične uvjete na stazama za skijanje i Kupreško polje koje je idealno za vožnju na skuteru- priča nam Bebek, dok će Renata Sopek ove godine na Jahorinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 02:10