ARHITEKTURA

Otvoren natječaj: Dizajnirajte kuću za Lady Gagu

Otvoren je natječaj u kojem se pozivaju autori da dizajniraju kuću za Lady Gagu, pjevačicu koja trenutno praši glazbenim svijetom

Arhitektonski internetski portal Icarch pokrenuo je natječaj u kojem se pozivaju autori da predaju rješenja za kuću posebno dizajniranu za Lady Gagu, pjevačicu koja trenutno praši glazbenim svijetom

Nezavisna i neprofitna stranica Icarch, već neko vrijeme na svojim stranicama organizira zanimljive natječaje, čija je česta tema osmišljavanje kuća za brojne ikone, umjetnike i idole. Protekli natječačji obuhvaćali su idejne studije kuća za filozofire Waltera Benjamina i Nietzschea, redatelje Fellinija, Kurosawu i Bergmana, slikara Botticellija, pisca Camusa ili pak skladatelja Bacha.

Najnoviji natječaj poziva autore da osmisle kuću za pjevačicu Lady Gagu, prepoznatljivu po osebujnom stilu odijevanja. Kreacije u kojima ona nastupa često su zahtjevne izvedbe, a najčešće imaju vlastoručni potpis nekog od velikana dizajnerskog svijeta. S arhitekturom je Lady Gaga već imala dodira. Naime, jedan od njezinih ogromnih šešira dizajnirao je glavom i bradom poznati arhitekt Frank Gehry.

Kako će izgledati vizije kuće za trenutačno Lady Gagu doznat ćemo nakon 1. lipnja, do kada je natječaj otvoren, a organizatori su pjevačicu pozvali da bude u žiriju natječaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 07:44