VAL KRITIKA

Ovog puta pretjerali: Procurile retuširane fotografije premršave manekenke Karlie Kloss

Urednici Numera tvrde kako promjena nije napravljena iz estetskih razloga već kako bi se izbjegle kritike

Karlie Kloss i dalje je jedan od najzaposlenijih modela modne industrije, no fotošopirane fotografije koje su procurile ovih dana na internet izazvale su val kritika, javlja Daily Mail.

Naime, u javnost su izašle orginalne fotografije Grega Kadela sa snimanja za japanski magazin Numero. Na njima 20-godišnja Karlie pozira polugola, a ono što se posebno je njena premršava linija, rebra, prsne kosti i ključna kost gotovo su 'vrištali' s fotografija.

Da bi se sakrila premršavost modela fotografija, urednici Numera odlučili su fotografije retuširati, te su joj tako dodali nekoliko kilograma.

Urednici tvrde kako promjena nije napravljena iz estetskih razloga već kako bi se izbjegle negativne kritike na račun premršave manekenke.

Kloss tvrdi da njezina mršava figura nema veze s anoreksijom te kao razloge manjka kilograma navodi balet kojim se nekad bavila.

Prošle godine u prosincu Karlie je također izazvala pažnju fotografijom koja je bila objavljena u talijanskom Vogueu. Poza u kojoj je tada snimljena otkrila je njezine koščate kukove i struk što je izazvalo burne reakcije. Nakon negodovanja čitatelja, urednici talijanskog Voguea spornu fotografiju odlučili su maknuti s interneta, javlja Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 18:18