APSOLUTNI POBJEDNIK

PETAR GRAŠO NAKON TRIJUMFA NA SPLITSKOM FESTIVALU 'Ja sam dite Splita i znam koliko je teško impresionirati svoje'

Splićanin je primio nagradu za najslušaniju pjesmu prošle godine te odnio nagradu publike i struke
 Božidar Vukičević / CROPIX

Biti ovako jednoglasno prihvaćen u Splitu nije mala stvar. To se u ovom gradu, koji je meni najljepši na svijetu, ne događa svakodnevno, a ja se kao dijete Splita svojim Splićanima na njihovoj ljubavi i podršci mogu nastojati zahvaliti na najbolji način koji znam: pišući pjesme. Beskrajno sam zahvalan što je publika na Prokurativama u nedjelju prepoznala i nagradila skladbu ‘Moje zlato’, koju sam napisao zajedno sa svojim prijateljima Vjekoslavom i Tončijem Huljićem - kaže Petar Grašo, apsolutni pobjednik netom završenog 55. Splitskog festivala.

Radno i vruće ljeto

Skromni Grašo, koji je u nedjelju navečer priznao kako mu je malo neugodno toliko se puta penjati na pozornicu po nagrade (u jednoj je večeri osvojio prvu nagradu žirija, prvu nagradu publike, nagradu što je novinari dodjeljuju za najbolju pjesmu te priznanje za najslušaniju lanjsku festivalsku pjesmu), nije dvojio kada smo ga zapitali koja mu je nagrada najdraža.

- Definitivno ona za skladbu ‘Uvik isti’, koja je lani pobijedila na Splitu. Bit ću presretan ako i pjesma ‘Moje zlato’ ponovi taj put te poput skladbe ‘Uvik isti’ bude 52 tjedna na vrhu top-ljestvica. Nagrada za najizvođeniju pjesmu mi je najdraža jer ja svoje pjesme pišem za ljude i drago mi je kad ih oni zavole - kaže Petar koji će tijekom ljeta održati koncertnu mini turneju. Na odmor odlazi početkom rujna kada će na svom brodiću loviti lignje.

Odlazak na lignje

Ulovljenu ribu na sto načina spremat će Danijela Martinović koja je na Splitskom festivalu osvojila brončanu nagradu žirija i priznanje za najbolji styling.

- Meni je najveća nagrada bila pljesak publike - kaže Danijela s kojom se slažu i Mladen Grdović, klapa Rišpet, Tedi Spalato i Tomislav Bralić, praćeni klapom Intrade, koji su također doma otišli s festivalskim nagradama.

Neki od njih prije toga su skoknuli do restorana Zorana Graše kako bi čestitali pobjedniku festivala, Zoranovu sinu Petru. A pojedinci su, kažu upućeni, s čestitkama zaredali do kasno u noć pa su Dino i Viktorija Rađa, Tonči i Ivan Huljić, Aleksandra Kovač, Zrinko Tutić, Tomislav Mrduljaš, Joško Čagalj Jole i mnogi drugi uz pjesmu, čašicu pića i dobar zalogaj u ACI-jevoj marini dočekali i zoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 03:06